Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Kärrtorp
Kategorier:
Gemenskap och aktiviteter
Publicerad:

Sven Idar gav ton åt Alf Henriksson

Vem visste att det var Alf Henriksson som skrev texten till Obligationsmarschen som Sven-Erik Larsson skrev musiken till under krigsåret 1940?

Och vem visste att Alf Henriksson skrev texten till tonsättaren Dag Wiréns Annorstädes vals som operasångaren Ingvar Wiksell sjöng i Eurovisionsschlagertävlingen 1965? Och att det var Alf Henriksson som skrev texten om Johansson till Hugo Alvéns Roslagsvår, som Alice Babs sjöng in på skiva 1974. Det var också Alf Henriksson som skrev librettot till Ingmar Bergmans klassiska uppsättning av Mozarts opera Trollflöjten i TV.

Ja, det var mycket vi fick veta när Sven Idar berättade och sjöng egna tonsättningar till Alf Henrikssons dagsverser i Reflexen i Kärrtorp. Sven har tonsatt 30 av Henrikssons 20 000 dagsverser publicerade i Dagens Nyheter. Ett fint kulturellt framträdande som uppskattades av en intensivt lyssnande publik. Susanne Ericsson skulle också ha medverkat men tvingades ge återbud. Tillsammans medverkar de på skivan ”Sven Idar ger ton åt Alf Henriksson”.

Text: Leif Karlsson