Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Kärrtorp
September 2020: Samling utanför PRO-lokalen inför vandringen.
Kategorier:
Gemenskap och aktiviteter
Publicerad:

PRO Kärrtorps första kulturvandring: Kärrtorp växer

PRO Kärrtorp genomför under hösten sex kulturvandringar i närområdet. Den första, 22 september, handlade om byggnationer i centrala Kärrtorp. Ett fyrtiotal deltagare lyssnade till Inger Bogne från Skarpnäcks stadsdelsförvaltning.

Inger Bogne, Skarpnäcks stadsdelsförvaltning, berättar.

Inger Bogne, Skarpnäcks stadsdelsförvaltning, berättar.

Det byggs bostäder för fullt i Kärrtorp och så kommer det att vara de närmaste åren. Invånarna får hålla ut med byggkranar och sprängningar, men det kommer att bli bra. Kärrtorp planerades för 70 år sedan för en befolkning på 8.000 personer och idag är vi bara cirka 5.000. Fler bostäder ger möjlighet till affärer och annan service.

Deltagarna gick via torget till bygget vid Lågskärsvägen, vidare till Karlsövägen/Söderarmsvägen och sedan till området på andra sidan tunnelbanan där det planeras bostäder där en gammal panncentral ligger.

När det gäller planerna för byggnation vid gränsen mot Nackareservatet finns problem med våtmarker och vattenflöden som inte är lösta.

Läs mer om plan- och byggprojekt i Kärrtorp på Stockholms stads webb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nästa kulturvandring blir den 29 september då ämnet är ”Hemliga parker i Kärrtorp/Enskededalen”. Samling vid boulebanan i Kärrtorpsparken kl 11.

Text: Leif Karlsson