Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Tullinge

Krokusarna börjar synsas

Kategorier:
Gemenskap och aktiviteter
Publicerad:

Ett år med pandemin!

Vi har alla påverkats mer eller mindre.

Vi har värnat om varandra och därför undvikit inomhusaktiviteter. Men alla som varit intresserade har besökt Elgentorp på måndagar eller spontant och deltagit i våra Tullingepromenader på tisdagar. Och inte minst har vi träffat på varandra runt om i Tullinge.

Många har också blivit mer digitala och börjat använda digitala verktyg för möten och föreläsningar.

För precis ett år sedan var jag inne i centrala Stockholm på en kurs för att lära mig hantera Site Vision det nya webbsystemet. Var lite tveksam eftersom man hade börjat tala om coronasmittspridning. Alla deltagare var friska och ingen vågade ens snyta eller harkla sig och det gick bra.

Men sedan var det stopp. STANNA HEMMA var budskapet till oss alla 70+. Stor oro, rädsla och ibland panik. Ändrade vanor. Överlevnadsstrategi.

Vem hade kunnat tro då att ett helt år senare är vi fortfarande i ”karantän”. Året har gått både fort och långsamt. Och nu gäller det att hålla ut ett tag till. Under vecka 10 kommer personer födda 1941 eller tidigare att få ett brev om vaccination. Därefter kan man boka tid. Personer födda 1942–1956 får ge sig till tåls ytterligare några veckor. Så utlovar åtminstone regionen via 1177.se.

Närmare trehundra mil visar min hälsoapp och jag är mycket mer välbekant med vårt närområdet än vad jag var för ett år sedan. Jag har också vant mig vid att se mig själv på video genom att vara med på många möten som genomförs med Zoom eller Teams.

Men krisen har satt sina spår och alla har påverkats mer eller mindre. Fortsatt ökad omtanke om varandra är något att ta med sig även i fortsättningen.

BS

PRO Tullinge

Text: BS foto pixabay