Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Distrikt Stockholms län

Förtroendevald

Distriktets uppgift är att stötta dig som är förtroendevald i en förening. På denna sida hittar du information som du har nytta av i ditt uppdrag.

Distriktsstyrelsen bjuder in PRO-föreningarna till årets möten

Många möten och intressanta aktiviteter är på gång under året bland annat ordförandedialoger, årsmötet, träff med kongressombud, dansveckan och kick off i höst. Via följande länk får du en sammanställning över viktiga datum som du redan nu kan boka in din kalender: Distriktsstyrelsens inbjudan till föreningarna Pdf, 89 kB, öppnas i nytt fönster..

114 engagerade ombud strömmade till årsmötet 11 april 2024

Läs mer om årsmötet och se ett trevligt bildspel från mötet. Öppnas i nytt fönster.

Dansanta idéer inför PRO:s nationella dansvecka 29 april-5 maj

Många dansant idéer spånades fram på föreningarnas "spånmöte" i februari.

Läs anteckningarna från mötet. Pdf, 121.1 kB, öppnas i nytt fönster.

PRO-are sökes till PRO:s monter på Seniordagen i Kungsträdgården

Samorganisationen i Stockholm söker glada och inspirerande PRO-medlemmar till PRO:s monter på Seniordagen den 7 maj i Kungsträdgården.
Tid: 10.00 – 16.00 Monter nr 362. Montern ska bemannas en timme vid varje tillfälle. Du ska sprida vilka förmåner vi har, för medlemmar i PRO. Dessutom tydliggöra att vi nu satsar stort på boendefrågan. Mer information och hur du anmäler dig, klicka här. Pdf, 85.8 kB, öppnas i nytt fönster.

Inbjudan till Kulturfestival i Säterdalen den 15 augusti

Torsdagen den 15 augusti blir det kulturfestival i Säterdalen.
Från PRO-distriktet i Stockholm kommer vi att åka med cirka 10 bussar från några uppsamlingsplatser. Resan kommer att vara gratis.

Detta blir avslutning på de medlemsvärvarresor som vi erbjudit från distriktet, så bjud med också med personer som inte är medlemmar i PRO.

Jackie Sjödin är konferencier för dagen. Johan Lindberg Trio förstärkt med Stefan Nykvist och Kalle Moraeus med bandet “Hej Kalle” kommer att underhålla på parkens stora scen. I Rotundan spelar dansorkestern Lövgrens. Detta är bara en del av programmet som är klart.

Evenemanget börjar klockan 11 och håller på till cirka klockan 17.

Vi kommer att behöva hjälp från er i föreningarna med att få in anmälan och det kommer att vara först till kvarn som gäller.

Mer information kommer vi att skicka ut när alla detaljer kommit på plats, både om programmet och om anmälan.

Lägg den 15 augusti på minnet så länge.

Hälsningar
Elsie Mann
medlemsansvarig,
PRO Stockholms län

mann.elsie@gmail.com Länk till annan webbplats.

Distriktet söker pedagoger!

PRO-distriktets viktigaste uppgift är att stötta, vara ett bollplank och kunskapsstöd för PRO-föreningarna. Detta gör distriktet genom att erbjuda utbildningar, seminarier, workshops och nätverk som ett verktyg för att lösa PRO-föreningarnas utmaningar. PRO-distriktet driver sedan ett par års tid ett förändrings- och utvecklingsarbete.

Nu söker vi dig som har erfarenhet av pedagogiskt arbete och vill vara med och arbeta som kursledare för distriktets utbildningar men också bidra i arbetet. Sprid gärna denna annons bland dina förtroendevalda och medlemmar i din PRO-förening.

För mer information kontakta Annika Lindblad Nieminen,
annika.lindblad-nieminen@stockholm.pro.se

Övrigt

Tips från mobiliseringskonferenserna

Föreningarnas representanter på mobiliseringskonferenserna har en del tips att lämna när det gäller att få nya medlemmar. Se nedan.

Tips för att få nya medlemmar Pdf, 52.4 kB, öppnas i nytt fönster.

Fair Action säker äldre deltagare till projekt om global hållbar utveckling

Anmälan till Fair Actions projekt Generation C - äldre skapar cirkulär gemenskap Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Fair Action söker nu deltagare till projektet, som är 65 år eller äldre och som vill engagera sig för global hållbar utveckling. Mer information via länken ovan.
Läs mer om Fair Action som deltog i distrikets stora utbildningsdag den 14 februari under Aktuellt Öppnas i nytt fönster..

Teater - samarbete med PRO-föreningarna

Mer Teater - ett samarbete med Riksteatern Pdf, 7.7 MB, öppnas i nytt fönster.
Riksteatern erbjuder ett samarbete med PRO-föreningarna i länet.

Riksteatern erbjuder också medlemskap i en lokal riksteaterförening. Läs mer här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Mer information via länkarna:

https://www.riksteatern.se/medlem/bli-medlem/ Länk till annan webbplats.

https://www.riksteatern.se/medlem/om-medlemskapet/ Länk till annan webbplats.

https://www.riksteatern.se/medlem/medlemsform Länk till annan webbplats.