Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Distrikt Stockholms län

Förtroendevald

Var med och påverka i styrelsens kommittéer

I styrelsens kommittéer kan du vara med och påverka i frågor som intresserar dig. Det gäller frågor som ntressepolitik, konsumentfrågor, IT-frågor, kommunikation, medlemsutveckling, resor, lotteriet, hälsa och välbefinnande samt klimat och hållbarhet. Läs mer om kommittéerna och vilka som ingår i dem under
menyn Om oss/Kommittéer Öppnas i nytt fönster.

Distriktsstyrelsen bjuder in PRO-föreningarna till årets möten

Många möten och intressanta aktiviteter är på gång under året bland annat ordförandedialoger, årsmötet, träff med kongressombud, dansveckan och kick off i höst. Via följande länk får du en sammanställning över viktiga datum som du redan nu kan boka in din kalender: Distriktsstyrelsens inbjudan till föreningarna Pdf, 89 kB, öppnas i nytt fönster..

Viktigt krav i kampanjen Bättre boende för äldre

Kari Nortemo, PRO Sollentuna, är en av många PRO-are som den 28 maj stod med plakat vid pendeltågstationer och andra platser runt om länet. Att installera hiss i flerbostadshus är ett viktigt krav för ett bättre boende för äldre.
Kampanjen fortsätter nu i höst med nya demonstrationer.

Kampanjen får oss att synas och att det i slutändan förhoppningsvis leder till bättre boende för äldre i många flerbostadshus runt om i länet. Läs mer om kampanjen och se bilder under Kampanj Tillgängligt boende 2023-2024 Öppnas i nytt fönster.

Klimat- och hållbarhetskommittén vill sätta fart på klimatarbetet

Den nya klimat- och hållbarhetskommittén vill sätta fart på klimatarbetet i föreningarna. Läs Kjäll Järvlidens brev till föreningarna. Pdf, 157.3 kB, öppnas i nytt fönster.

Distriktet söker pedagoger!

PRO-distriktets viktigaste uppgift är att stötta, vara ett bollplank och kunskapsstöd för PRO-föreningarna. Detta gör distriktet genom att erbjuda utbildningar, seminarier, workshops och nätverk som ett verktyg för att lösa PRO-föreningarnas utmaningar. PRO-distriktet driver sedan ett par års tid ett förändrings- och utvecklingsarbete.

Nu söker vi dig som har erfarenhet av pedagogiskt arbete och vill vara med och arbeta som kursledare för distriktets utbildningar men också bidra i arbetet. Sprid gärna denna annons bland dina förtroendevalda och medlemmar i din PRO-förening.

För mer information kontakta Annika Lindblad Nieminen,
annika.lindblad-nieminen@stockholm.pro.se

Övrigt

Tips från mobiliseringskonferenserna

Föreningarnas representanter på mobiliseringskonferenserna har en del tips att lämna när det gäller att få nya medlemmar. Se nedan.

Tips för att få nya medlemmar Pdf, 52.4 kB, öppnas i nytt fönster.

Fair Action säker äldre deltagare till projekt om global hållbar utveckling

Anmälan till Fair Actions projekt Generation C - äldre skapar cirkulär gemenskap Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Fair Action söker nu deltagare till projektet, som är 65 år eller äldre och som vill engagera sig för global hållbar utveckling. Mer information via länken ovan.
Läs mer om Fair Action som deltog i distrikets stora utbildningsdag den 14 februari under Aktuellt Öppnas i nytt fönster..

Teater - samarbete med PRO-föreningarna

Mer Teater - ett samarbete med Riksteatern Pdf, 7.7 MB, öppnas i nytt fönster.
Riksteatern erbjuder ett samarbete med PRO-föreningarna i länet.

Riksteatern erbjuder också medlemskap i en lokal riksteaterförening. Läs mer här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Mer information via länkarna:

https://www.riksteatern.se/medlem/bli-medlem/ Länk till annan webbplats.

https://www.riksteatern.se/medlem/om-medlemskapet/ Länk till annan webbplats.

https://www.riksteatern.se/medlem/medlemsform Länk till annan webbplats.

 

Distriktets uppgift är att stötta dig som är förtroendevald i en förening. På denna sida hittar du information som du har nytta av i ditt uppdrag.