Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Distrikt Stockholms län

PRO:are undersöker priser i butiker runt om i landet

Kategorier:
Publicerad:

Dyrt handla i butik i Stockholm

En matkasse från butiker i Stockholms län tillhör bland de dyrare i PRO:s senaste prisundersökning. Däremot är näthandel med hemleverans billigast i Stockholms län jämfört med övriga län. Vi har också fler pensionärsvänliga butiker i länet.

I PRO:s prisundersökning besöktes 606 butiker över hela landet den 2 november 2021 av tusen PRO:are som kollade priset på samma varor i en matkasse (mer information om innehållet finns i bifogad fil). Butiker som undersöktes var både små och stora.

Totalt deltog 21 av 26 PRO-distrikt i undersökningen.

Stockholms län undersökte flest butiker, före Skåne och Stockholms län.

Sammanställningen visar att Stockholms län hamnar på 17:e plats i kostnaden för matkassen som kostade 958,39 kronor. Billigast i landet var Halland, där en matkasse kostade 907,03 kronor. Dyrast kostade var kassen i Västerbotten, 976,98 kronor.

Men Stockholm läns butiker var billigast i landet på hemleverans av varorna, enligt prisundersökningen. Där kostade matkassen 984,63 kronor (notera att näthandel och hemleverans är dyrare än att handla själv i butik). Dyrast var det att handla i Medelpad där kassen kostade 1049,21 kronor.

När det gäller pensionärsvänliga butiker, till exempel stolar att vila på, service, har vi i länet några som utmärker sig.

Närmare information om prisundersökningen får du bifogad folder här Pdf, 2.5 MB..

Text: Ragnvi Svärd