Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Ljura

Välkommen till PRO Ljura och Kardusen

Dagsbergsvägen 46

603 49 Norrköping

Foto kentoskar

PRO Ljuras 80 plusare kommer inom kort få ett brev från med en fråga från Irene om du/ni vill följa med till Hotel Grand den 11 December kl. 14:00 och äta en jultallrik. PRO Ljura bjuder alla sina 80 plusarna. Hoppas på att vi får träffa er och ha ett par trevliga timmar tillsammans. Mvh Styrelsen PS Spårvagn nummer 2 stannar precis utanför. ( Vi får vara 50 medlemmar med coronaavstånd )

 

Foto kentoskar

PRO Ljura Norrköping har c:a 140 medlemmar och vi bedriver vår verksamhet i Kardusen som ligger granne med Ljuraparken. Vi har som alla andra PRO föreningar ingen verksamhet inomhus så länge coronan finns vi avvaktar myndigheternas beslut.

Normalt sett har vi månadsmöten var tredje Måndag i månaden.Vi har underhållning varannan månad med trubadurer som Benny Wagnberg,Mikael Leonardsson,Nisse's Multimachine Band, Örjan,Asta och Benny och Bo Åkervall. Varannan månad har vi medlemsmöten med information det har varit som exempel polisen, tandhälsan,audionom och trafik och säkerhet.

Vi har också bingo på Tisdagar. Vi har som tradition att äta Sill och potatis precis efter midsommaren. Vi har Trivselafton några gånger per år.

Vi förtroendevalda har styrelsemöte en gång i månaden.

Med hopp om att allt blir som vanligt så vi kan träffas igen.

Men vi har utomhusaktivheter som promenader och boule och tipspromenad några gånger per år tillsammans med Hyresbostäder Ljura.Hyresbostäder bjuder boulespelarna på tårta till Midsommaren och korv med bröd i September månad.

Promenaderna är på Måndagar kl. 10:00 samling utanför Kardusen. Efter promenaden blir det kaffe och smörgås i 41:an till en kostnad av 20 kronor. Frågor om promenaderna ring gärna till Ing-Marie 0730-88 98 28. Vi promenerar nu fram till slutet av December denna säsong.

Boule är på Torsdagar klockan 14:00 Maj tom Oktober vid boulebanan i Ljuraparken. Ingen anmälan behövs. Göran svara gärna på frågor 0707-72 09 41. Sista boulen för säsongen var Torsdagen den 22 Oktober 2020.

Planerad start för boulen är 6 Maj 2021 kl. 14:00.

I coronatider behöver du/ni någon hjälp tveka inte att ringa så hjälper vi gärna till.

kentoskar ordförande 0735-33 00 06

E-post Ljura@pro.se

Dagens ros

Dagens ros

Kommande aktiviteter

jultallrik

11 dec

Jultallrik

11 dec
 • Gemenskap & aktiviteter

  Succé för PRO:s nationella friluftdag

  Ett femtiotal PRO:are i Eskilstuna var några av många som deltog i PRO:s nationella friluftsdag. "Det är så skönt att se medlemmar igen som vi inte har sett på jättelänge", säger Eva Johansson, PRO Tuna.

 • Vård & omsorg

  Alla har rätt till en individuell medicinsk bedömning

  Pensionärernas Riksorganisation, PRO, höll på måndagen ett digitalt representantskapsmöte med ombud från hela landet. Ombuden antog ett uttalande om att alla äldre som är svårt sjuka i covid-19 måste få en individuell medicinsk bedömning också på äldreboenden.

 • Christina Tallberg, ordförande PRO. FOTO: Anneli Nygårds
  Gemenskap & aktiviteter

  Ordförandebrev nummer 15

  Nu märks det att hösten är här, inte minst på de vackra höstfärgerna. Vi upplever även dagar av regn och blåst, och ute blir det mörkt allt tidigare.

 • Gemenskap & aktiviteter

  Behöver du konsumentrådgivning? Läs mer här

  Förlorat pengar på inställd resa? Hamnat i strid med hantverkaren? Lurad av telefonförsäljare? Nu kan du som är PRO-medlem i en kommun som saknar konsumentvägledning få hjälp av Konsumentcentrum – en del av Råd & Rön.

Alla nyheter

Bli medlem i PRO

Tillsammans ser vi till att livet som pensionär blir bättre och roligare.

2019

Läs mer om PRO

Medlemsförmåner:

 • Pro medlemsresor
 • Utvecklande studier
 • Fri datasupport
 • PRO mastercard
 • Försäkringar
 • Billigare resor
 • Samhällspåverkan
 • PRO mervärde
Bli medlem!

Trippelskrapet

 • Sex årliga miljonvinster.
 • Vinst på var fjärde lott i snitt.
 • Viktig inkomstkälla för PRO-föreningar.
 • Gör det möjligt för PRO att hålla nere avgifterna.

 

Bli kund här

Läs mer om Trippelskrapet