Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Nora

PRO Nora ställer in alla aktiviteter tills vidare.
Ni når oss på telefonnummer 076-035 36 44.
Kontoret är öppet tisdagar 10-12.
Håll koll på pro.se/nora eller skåpet på Prästgatan för vidare information.
God fortsättning önskar styrelsen PRO Nora!

PRO Nora fick Flory Greens stipendium

PRO i Nora fick stipendium för att under pandemin under två somrar – 2020 och 2021 – ha arrangerat vandringar i stadskärnan. Det skedde vid en ceremoni i Göthlinska parken lördagen den 4 september där Flory Greens stipendium 2021 överlämnades av Marie-Louise Forsberg Fransson till PRO:s ordförande Britt Argårds (bilden) och där även Lilla Hotellets ägare (i bakgrunden på bilden) prisades för att ha främjat Nora på ett förtjänstfullt sätt. De fick stipendiet för år 2020.

Närmare 170 motiv har deltagarna vandrat och letat och upptäckt under 20 tvåveckorsomgångar i PRO:s lilla tävling för att på ett enkelt och riskfritt sätt träffas utomhus under pandemin. Varje omgång har avslutats utonhus i Göthlinska parken med underhållning, fika och prisutdelningar med uppemot 20 priser varje omgång – priser som till stor del skänkts av Noras handlare och organisationer.

Varje träff i Göthlinska parken – där Hembygdsföreningen låtit PRO använda parken och föreningens stolar – har under de två åren besökts av mellan 100 och 150 deltagare, berättade Britt. Omkring 300, ibland fler, har hämtat tävlingsformulär med motiv varje omgång, så det har varit populärt.

Under alla 20 träffarna utomhus i Göthlinska parken har det varit vackert väder med solsken, så även under prisutdelningen på lördagseftermiddagen.

Varje år på Flory Greens födelsedag, delas stipendiet ut. Det är stiftelsen Ingrid Göthlins minne som utser stipendiaten och Marie-Louise Forsberg-Fransson är ordförande i stiftelsen. Vid stipendieutdelningen deltog även kommunalrådet Solveig Oskarsson och Tom Rymoen. Vi samma träff delades Hembygdsföreningens byggnadsvårdspris 2021.

Britt Argårds underströk att priset var en glad överraskning och en fin uppskattning av att PRO:s vandringar i Nora.

Såhär löd motiveringen till stipendiet:

"Under 2020 när coronapandemin ledde till inställda möten människor emellan, för att undvika smittspridning, fann Nora PRO på råd. Göthlinska gårdens trädgård och Nora stad blev utgångspunkten för PRO:s smittsäkra aktiviteter vilket främjade möten och fysiska aktiviteter. På detta vis gjordes Göthlinska gården och stadens olika miljöer mer kända."

Marie-Louise Forsberg Fransson till vänster applåderar PRO:s ordförande Britt Argårds, bakom henne ägarna till Lilla Hotellet.


Vinnare och lösningar till Jubileumsomgången och tidigare omgångar hittar du genom att först klicka på fliken Vinnare/lösningar högst upp på sidan och sedan klickar du på de datum omgången genomfördes.

Kommande aktiviteter

Vi kunde inte hitta några kommande aktiviteter just nu.

 • Övrigt

  Prisundersökningen 30 år – fortsatt stora skillnader

  PRO:s prisundersökning visar också i år på stora skillnader mellan den billigaste och dyraste matkassen. Det är nu 30 år sen prisundersökningen startades. Den första genomfördes för att kontrollera att matpriserna hölls nere, efter flera års galopperande pris- och löneökningar.

 • Övrigt

  Ordförandebrev januari 2022

  Den 17-19 juni samlas PRO till kongress. Då sker val av ordförande, styrelse och revisorer. Det ska också fattas beslut om handlingsprogram, stadgar, medlemsavgift och om till kongressen väckta motioner.

 • Vård & omsorg

  Omplacera ovaccinerad vårdpersonal genast!

  PRO kräver att äldre ska få slippa ovaccinerad personal i vård och omsorg. Omedelbart! Det gäller personal inom hemtjänsten, på äldreboenden och i sjukvården. I ett uttalande kräver organisationen att kommuner och regioner ska omplacera den vårdpersonal som inte är covid-vaccinerad.

Alla nyheter

Bli medlem i PRO

Tillsammans ser vi till att livet som pensionär blir bättre och roligare.

2019

Läs mer om PRO

Medlemsförmåner:

 • Pro medlemsresor
 • Utvecklande studier
 • Fri datasupport
 • PRO mastercard
 • Försäkringar
 • Billigare resor
 • Samhällspåverkan
 • PRO mervärde
Bli medlem!

Trippelskrapet

 • Sex årliga miljonvinster.
 • Vinst på var fjärde lott i snitt.
 • Viktig inkomstkälla för PRO-föreningar.
 • Gör det möjligt för PRO att hålla nere avgifterna.

 

Bli kund här

Läs mer om Trippelskrapet