Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Björkskatan

Läsecirkeln

2023-11-06
När de tio läsvännerna träffas i början på november så diskuterar man de senaste lästa sidorna ur boken "Bergens stjärnor" av författaren Jojo Moyes.

Boken är baserad på verkliga händelser och handlar om det ridande biblioteket som fanns i Kentucky på 1930-talet. Jojo Moyes skriver om något så ovanligt som om en grupp ridande bibliotekarier som sprider kunskap och läsglädje till invånarna i Kentucky.

Läsglädje, det känner alla deltagare i PRO:s bokcirkel. Det är spännande att få ta del av de andra deltagarnas åsikter och tankar om böckernas innehåll.

Det finns ett stort utbud av bra och intressant litteratur i bibliotekets bokhyllor. Valet av bok och författare underlättas genom att Stadsbiblioteket tillhandahåller färdigpackade bokkassar som innehåller åtta böcker med samma titel.

Innehållet i bokkassarna är varierande. Läsecirkelns senast lästa böcker är "Blodlokan", en psykologisk thriller om den lilla människans kamp mot makten och boken med titeln "Haralds mamma" som beskriver relationen mellan svärmor och svärdotter.

Det finns forskning som visar att läsning har positiva effekter på hälsan. Genom att låta sig uppslukas av en god bok och författarens fantasi, kan man fly från vardagsoro och stress. Läser man innan sänggåendet får hjärnan vila och varva ner, vilket ökar chansen till en riktigt god natts sömn.

"Att läsa utan att reflektera är som att äta utan matsmältning."
– Edmund Burke

Läsecirkel träffas måndagar från kl. 13.00 till kl. 15.15 i Forumlokalen.

Läsecirkeln 2022
Bli klok som en bok - på PRO
Nio läsvänner träffas varje måndag i PRO Björkskatans läsecirkel för att diskutera innehållet i den senast valda boken. I en bra bok står det bästa mellan raderna, säger ordspråket. Därför är det spännande att få dela läsupplevelsen med andra.

Luleå Stadsbibliotek ger service åt bokcirklar och tillhandahåller färdiga "bokkassar" som innehåller åtta böcker med samma titel. Bokkassen underlättar vid boklånet så att alla kan läsa den valda boken.

I skrivande stund avhandlas romanen Stöld av Augustprisbelönade svensk-samiska författaren Ann-Helen Laestadius. Det är en vild och vacker läsupplevelse som bygger på verkliga händelser i renskötarlivet.

Carita Ek, PRO Björkskatan är cirkelledare och lotsar deltagarna i böckernas värld.
Kontakta Carita på 070-2995245 för mer information.
Välkommen till böckernas värld!

"Att läsa är som att tänka med en annans huvud, istället för sitt eget".

sagt av Arthur Schopenhauer