Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Påskallavik

Välkommen till PRO Påskallavik

Vi är en trivsam förening med i dagsläget 178 medlemmar, som tillsammans skapar en mötesplats för gemenskap, personlig utveckling, glädje och hälsa. Vi kan ha Sveriges vackrast belägna föreningslokal vid Kalmarsund med Blå Jungfrun i blickfånget.

Vill du hyra PRO - gården? Kontakta Birgitta Hyckenberg 073/53 65 032. Se mer under fliken uthyrnVill du komma med i vår PRO-förening här i Påskallavik?

 

 

Vill du komma med i vår förening?

Efter ett par tröga år med pandemin tänker vi satsa på nytt. Exempel på aktiviteter vi håller på med är boule, padel och gympa.

Välkomna!

Kassör Torsten Strömberg Länk till annan webbplats. skriver gärna in nya medlemmar. Ring 070/53 46 185

Hjärtstartaren har kommit på plats

Nu finns hjärtstartaren på plats i PRO-gården Blå Jungfrun

Under höstmötet i november fick ju föreningen mottaga sponsring till en hjärtstartare från Häradssparbanken i Mönsterås.

Den finns nu uppsatt i lokalen och under tid som kommer ska kurser hållas i HLR, Hjärt- och Lungräddning. Med tanke på coronaläget får det dock vänta ett tag.

Dahl Medical har levererat hjärtstartartaren, som är av märket AED.

Årsprogrammet för 2022 klart

Under fliken Årsprogram 2022 kan du läsa om aktiviteterna det kommande året. Lägg märke till att det finns idéer om nya eller nygamla aktiviteter att uppta.

PRO kan skaffa en hjärtstartare

PRO i Påskallavik kan snart installera en hjärtstartare

Under höstmötet med kroppkakor gästades PRO av Häradssparbankens marknadschef Robert Schöttke som överlämnade en värdecheck på 15 000 kronor till en hjärtstartare.

– Det är en stor vinst för föreningen att få en sådan och skulle den komma till användning och rädda någons liv är vinsten mångdubbelt större, sa ordföranden Rolf Forsberg när han tackade Robert Schöttke.

Denne har själv bott i Påskallavik som barn och kunde berätta en del minnen från den tiden för de cirka 60 som kommit till höstmötet för att också bland annat äta öländska kroppkakor.

Inom föreningen planeras nu också utbildning i hjärt- och lungräddning, HLR, som ett komplement till hjärtstartaren.

Hjärtstartare

Hjärtstartare, även defibrillator, är en anordning som används för att ge elstötar, defibrillering, för att få hjärtat att åter slå på en person som drabbats av hjärtstillestånd. HLR kombinerat med en uppkopplad hjärtstartare på en person med hjärtstopp inom 180 sekunder öka överlevnadschanserna med upp till 75 procent

Användning av hjärtstartare kombineras med hjärt-lungräddning (HLR), som upprätthåller en begränsad cirkulation tills man får igång hjärtat, och därvid minskar skador på hjärna och hjärta.Källa:Wikipedis

Text

hjärtstartare

Robert Schöttke Häradssparbanken överlämnade checken på 15 000 kronor till PRO-ordföranden Rolf Forsberg

Text

PRO-Gården BLÅ JUNGFRUN

Kommande aktiviteter

Vi kunde inte hitta några kommande aktiviteter just nu.

 • Vård & omsorg

  Nog med smygbesparingar! PRO kräver 10 miljarder till äldreomsorgen

  I höst är det val. Då är det är dags att utkräva politiskt ansvar för att garantera miljoner pensionärer rätten till ett tryggt och värdigt liv. En av de stora frågorna i valet blir hur kommunerna ska komma till rätta med de stora bristerna i äldreomsorgen. Därför kräver PRO att resurserna till äldreomsorgen ökar med minst 10 miljarder per år under kommande mandatperiod.

 • Övrigt

  Åsa Lindestam ny ordförande för PRO

  – Jag är mycket stolt över förtroendet att få leda en av Sveriges största folkrörelser. PRO är en stark röst i samhällsdebatten och den största sociala mötesplatsen för pensionärer i Sverige, säger Åsa Lindestam, nyvald ordförande i PRO.

 • Övrigt

  Politikernas hälsningar till PRO:s medlemmar

  Kongressen 2022 pågår för fullt och Sveriges statsminister Magdalena Andersson och Moderatledaren Ulf Kristersson har skickar varsin hälsning till PRO:s medlemmar.

 • Övrigt

  Christina Tallbergs sista framträdende i PRO Tyresö

  – Att vara ordförande är så mycket mer än att leda möten och arbetsutskott. Det är så många möten men spännande personer. Jag har alltid känt sån stolthet som ordförande i PRO att företräda alla våra medlemmar.

Alla nyheter

Bli medlem i PRO

Tillsammans ser vi till att livet som pensionär blir bättre och roligare.

2019

Läs mer om PRO

Medlemsförmåner:

 • Pro medlemsresor
 • Utvecklande studier
 • Fri datasupport
 • PRO mastercard
 • Försäkringar
 • Billigare resor
 • Samhällspåverkan
 • PRO mervärde
Bli medlem!

Trippelskrapet

 • Sex årliga miljonvinster.
 • Vinst på var fjärde lott i snitt.
 • Viktig inkomstkälla för PRO-föreningar.
 • Gör det möjligt för PRO att hålla nere avgifterna.

 

Bli kund här

Läs mer om Trippelskrapet