Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Lugnvik Jämtland

2023-09-28

Höst

Foto:Pixabay

Referat från Trivselträff

Den 28 augusti möttes PRO Lugnvik för höstens trivselträff. 30 medlemmar deltog.

Ordförande Anitha Olofsson hälsar välkommen och lämnar direkt över ordet till Jämtkrafts representanter Robert Backström och Mikael Lindvall. De är ombedda att berätta om vad som är på gång inom företaget.

De stora rör som läggs längs Rådhusgatan är nya fjärrvärmestammar som ska förse staden med el och värme.

Kranarna vid kraftvärmeverket i Lugnvik är där för att en ny panna byggs. Senast det byggdes nytt var 1983. De måste bygga nytt för att kunna göra el. Just nu gör man mer värme än el. Det har tidigare varit en panna för fjärrvärme i Lugnvik och en panna vid Minnesgärde. Nu kommer det bara att matas från ett håll och det är från Lugnvik. Boende i Lugnvik kommer inte att påverkas av aktiviteterna. Ny stamledning dras också till Lillsjön.

Från och med 2025 kommer man inte att få elda pannorna med olja. Någon panna för att elda sopor kommer inte att byggas i Gräfsåsen. Det är för liten tillgång på sopor i närområdet och det är dyrt att bygga. Soporna kommer även i fortsättningen att skickas till Sundsvall.

Just nu är det ett överskott av el i hela Norrland men det kommer snart att ta slut. Det beror på de nya industrier som byggs och som kommer att behöva mycket el.

Inom bostadsrättsområdet i Lugnvik byts alla ledningar. Det är ett projekt som beräknats ta två år och nu är man klar med hälften.

Jämtkraft har ingen spillvärme att använda till alternativa projekt. Ägarkommunerna har ett rabatterat pris. På abonnenter inom ägarkommunerna tjänar Jämtkraft ingenting utan det är på de externa kunderna intäkterna genereras. Östersund tog ut 600 miljoner 2022 och för det bygger de äldreboenden och daghem.

Alla som har direktverkande el kommer att få erbjudande om rabatter vid konvertering till fjärrvärme.

Vi tackar för en intressant information från Jämtkraft och medan kaffet och smörgåsarna serveras så informerar Anitha om kommande aktiviteter. Start för Yoga 3/10, boulen har flyttat inomhus och spelas måndagar och fredagar, gåfotbollen pausas till våren, promenaderna gås varje tisdag och spelträffar hålls varje onsdag Månadsmöte blir det 26/10, IKEA-resa 14/11, höstmöte 23/11 och jultallrik 14/12.

Anitha berättar också att vi fått rabatt till Östersundsrevyn. Dagar och priser kommer att läggas ut på hemsidan .

Jämtkraft

Text och Foto: Elsy Johansson