Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Varberg


Välkommen att bli en del av gemenskapen i Pensionärernas riksorganisation! PRO

Vår förening i Varberg är del av PRO:s riksorganisation.

Enligt våra stadgar är målsättningen med verksamheten att under demokratiska och medmänskliga former ta tillvara alla pensionärers intresse. Det låter självklart, men är inte alltid så enkelt i dagens komplexa samhälle och med en omvärld som dessutom kan te sig nog så skrämmande.

Det är styrelsens i Varberg uppgift att omsätta detta mål i praktisk verksamhet. För att denna verksamhet skall bli så bra som möjlighet är det viktigt att vi kan väcka intresse och locka nya medlemmar.

Via vår hemsida går det att ta del av programmet för våren 2022. Det handlar om renodlade medlemsmöten (som ofta innefattar inslag av underhållning), friskvårdsaktiviteter, föreläsningar med lokal anknytning och om angelägna samhällsfrågor, och sist, men inte minst, om resor.

Vid senaste styrelsemötet den 5 april genomgicks och planerades för den närmaste tiden. Det handlar om politikerträffar inför valet, representation från styrelsen på andra relevanta organisationers möten, samt kanske allra viktigast: planeringsdag inför hösten.

Som alla förstår är vi i styrelsen ytterst beroende av kontakter med och synpunkter/önskemål från våra medlemmar, gamla såväl som blivande, för att detta arbete skall leda till något vi känner att vi kan vara nöjda med.

Naturligtvis går det att höra av sig till styrelsen med sina funderingar på i stort sett vilket sätt som helst. Alla former av inkommande reaktioner tas emot och hanteras så gott vi förmår och begriper.

Hoppas vi ses, förr eller senare. Alla som uppnått viss ålder och civil status (läs pensionär, inget annat) ser vi som presumtiva medlemmar.

Styrelsen PRO Varberg

PRO – kongressen 2022; några intryck och erfarenheter Klicka Här Pdf, 52.5 kB, öppnas i nytt fönster.

Kommande aktiviteter

Vi kunde inte hitta några kommande aktiviteter just nu.

 • Gemenskap & aktiviteter

  Lär känna vår ordförande Åsa Lindestam

  Åsa Lindestam valdes på kongressen 2022 till PRO:s nya ordförande. I veckan har det gått drygt 100 dagar sedan hon tillträdde det nya uppdraget. Vi uppmärksammar det genom att intervjua henne inför höstterminen med PRO. Åsa Lindestam har tidigare varit vice talman i Sveriges riksdag, riksdagsledamot och rektor. Hon bor i Gävleborg med sin man Sven-Erik. Åsa är PRO:s elfte ordförande och den andra kvinnan på posten.

 • Gemenskap & aktiviteter

  PRO:s riksmästerskap i boule på Gysinge Herrgård avgjort!

  Efter några års uppehåll genomfördes årets riksmästerskap i boule åter på Gysinge Herrgård. Helgen 17–18 september samlades gräddan av PRO:s boulespelare för att göra upp om vilket distrikt som vaskat fram det bästa tremannalaget.

 • Gemenskap & aktiviteter

  PRO-golfarna besökte Gotland

  Årets riksmästerskap i golf genomfördes 12–13 september på När golfklubb på östra Gotland. Ett 80-tal PRO:are gjorde upp om de individuella medaljerna första dagen och andra dagens lagtävling mellan distrikten lockade 16 fyrmannalag från 12 olika distrikt.

 • Pension

  PRO OM SÄNKT SKATT FÖR PERSONER 65+ SOM JOBBAR

  Regeringen lägger förslag som innebär att det kommer att ges en skattereduktion för personer som vid årets ingång har fyllt 65 år och som arbetar. Syftet med förslaget är att väga upp för de förstärkningar som har gjorts inom ramen för det ordinarie jobbskatteavdraget och kompensera personer som väljer att förlänga arbetslivet.

Alla nyheter

Bli medlem i PRO

Tillsammans ser vi till att livet som pensionär blir bättre och roligare.

2019

Läs mer om PRO

Medlemsförmåner:

 • Pro medlemsresor
 • Utvecklande studier
 • Fri datasupport
 • PRO mastercard
 • Försäkringar
 • Billigare resor
 • Samhällspåverkan
 • PRO mervärde
Bli medlem!

Trippelskrapet

 • Sex årliga miljonvinster.
 • Vinst på var fjärde lott i snitt.
 • Viktig inkomstkälla för PRO-föreningar.
 • Gör det möjligt för PRO att hålla nere avgifterna.

 

Bli kund här

Läs mer om Trippelskrapet