Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Varberg

Välkommen att bli en del av gemenskapen i Pensionärernas riksorganisation! PRO Varberg

PRO på offensiven under 2023

Verksamhetsåret 2022 innebar ordförandeskifte i vår riksorganisation. Åsa Lindestam tog över klubban och hon har från första stund utstrålat stor entusiasm inför sitt nya viktiga uppdrag.

Ett nytt medlemsvärvarprojekt, ”Raketen”, sjösattes under hösten 2022. Detta innehåller en rad informations- och utbildningsinsatser på förenings- och distriktsnivå och har ett uttalat fokus på att utnyttja möjligheterna med internet.

Äntligen har PRO, med flera föreningar, sakta men säkert kunna återgå till normalläge efter pandemiåren. Medlemsmöten och övriga aktiviteter blir mer och välbesökta.

Den 15 februari i år hade PRO Varberg sitt årsmöte, en ny styrelse har kommit på plats, och den står inför sitt styrelsemöte nummer två nu i dagarna.

Samarbete med övriga föreningar i kommunen är viktigt och den 16 mars har samorganisationen sitt årsmöte med sedvanliga årsmötesfrågor på dagordningen.

Alla våra förtroendevalda är viktiga för verksamheten dessa klarar sig inte utan stöd och hjälp från medlemmarna. Därför ser styrelsen gärna att så många som möjligt hör av sig och anmäler sitt intresse för att bidraga till verksamheten. Det finns stora såväl som små uppgifter som kräver insatser.

En, som det visat sig, stor uppgift är att snarast under året fylla tomrummet vad avser valberedning. Det är onekligen något förvånande att det ska vara så knepigt att skaka fram, förslagsvis tre personer, till en sådan. Nu siktar dessutom valberedningsarbetet mot ett styrelseförslag till 2024, så det finns rimligen hyfsat med tid att hantera denna fråga.

Hur som helst, välkomna att höra av er under våren, öga mot öga på möten, resor och andra sammankomster, såväl som genom digital teknik.

Ni hittar kontaktuppgifter på ledamöter och kontaktpersoner av olika slag på denna hemsida.

Styrelsen PRO Varberg

Kommande aktiviteter

Vi kunde inte hitta några kommande aktiviteter just nu.

 • Pension

  Finansministern pressad om beskattningen av 1957:orna

  Finansminister Elisabeth Svantesson försvarade sig i riksdagens talarstol mot kritiska riksdagsledamöter – och kanske gav hon i slutet av debatten en öppning för att regeringen ska ändra sig?

 • Pension

  Regeringen missar chansen att gottgöra skatteorättvisan som drabbat 57:orna

  Äldreomsorgen står inför stora nedskärningar till följd av kostnadskrisen. Regeringen borde skjuta till pengar till kommunerna i vårbudgeten, men missar tillfället. Likaså ignorerar man möjligheten att kompensera dem som är födda 1957 för den skatteorättvisa som drabbat årskullen. Den kritiken riktar PRO:s ordförande Åsa Lindestam mot den vårbudget som finansminister Elisabeth Svantesson (M) presenterade idag.

 • Vård & omsorg

  Remissyttrande – Screening för bröstcancer

  PRO har tagit del av Socialstyrelsens öppna remiss med anledning av Socialstyrelsens förslag att behålla befintliga rekommendationer för bröstcancerscreening efter genomförd översyn.

 • Pension

  Satsa på pensionärer och barnfamiljer för att lindra kostnadskrisen

  Bensinpris, räntor och de snabbaste stigande matpriserna på sjuttio år. Just nu upplever en stor majoritet av svenskarna ett kraftigt fall i köpkraft till följd av hög inflation. Pensionärerna är inget undantag. PRO:s ordförande Åsa Lindestam vill se fler viktiga åtgärder i regeringens ekonomiska vårproposition.

Alla nyheter

Bli medlem i PRO

Tillsammans ser vi till att livet som pensionär blir bättre och roligare.

2019

Läs mer om PRO

Medlemsförmåner:

 • Pro medlemsresor
 • Utvecklande studier
 • Fri datasupport
 • PRO mastercard
 • Försäkringar
 • Billigare resor
 • Samhällspåverkan
 • PRO mervärde
Bli medlem!

Trippelskrapet

 • Sex årliga miljonvinster.
 • Vinst på var fjärde lott i snitt.
 • Viktig inkomstkälla för PRO-föreningar.
 • Gör det möjligt för PRO att hålla nere avgifterna.

 

Bli kund här

Läs mer om Trippelskrapet