Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Varberg

Välkommen att bli en del av gemenskapen i Pensionärernas riksorganisation! PRO

Vår förening i Varberg är del av PRO:s riksorganisation.

Enligt våra stadgar är målsättningen med verksamheten att under demokratiska och medmänskliga former ta tillvara alla pensionärers intresse. Det låter självklart, men är inte alltid så enkelt i dagens komplexa samhälle och med en omvärld som dessutom kan te sig nog så skrämmande.

Det är styrelsens i Varberg uppgift att omsätta detta mål i praktisk verksamhet. För att denna verksamhet skall bli så bra som möjlighet är det viktigt att vi kan väcka intresse och locka nya medlemmar.

Via vår hemsida går det att ta del av programmet för hösten 2022. Det handlar om renodlade medlemsmöten (som ofta innefattar inslag av underhållning), friskvårdsaktiviteter, föreläsningar med lokal anknytning och om angelägna samhällsfrågor, och sist, men inte minst, om resor.

Vid senaste styrelsemötet genomgicks och planerades för den närmaste tiden. Det handlar om politikerträffar, representation från styrelsen på andra relevanta organisationers möten, samt kanske allra viktigast: planeringsdag införvåren 2023.

Som alla förstår är vi i styrelsen ytterst beroende av kontakter med och synpunkter/önskemål från våra medlemmar, gamla såväl som blivande, för att detta arbete skall leda till något vi känner att vi kan vara nöjda med.

Naturligtvis går det att höra av sig till styrelsen med sina funderingar på i stort sett vilket sätt som helst. Alla former av inkommande reaktioner tas emot och hanteras så gott vi förmår och begriper.

Hoppas vi ses, förr eller senare. Alla som uppnått viss ålder och civil status (läs pensionär, inget annat) ser vi som presumtiva medlemmar.

Styrelsen PRO Varberg

Kommande aktiviteter

Vi kunde inte hitta några kommande aktiviteter just nu.

 • Övrigt

  Hjälp SVT att bli mer tillgängligt

  PRO driver på för att SVT ska bli mer tillgänlighetsanpassat. För en tid sedan träffade vår förbundssekreterare Johanna Hållen Hanna Stjärne, som är VD på SVT, och nu inbjuds PRO:s medlemmar att delta i en särskild enkät.

 • Övrigt

  Gratis brandskyddsutbildning med PRO och FRIS

  FRIS, föreningen räddningskårer i samverkan, har med stöd av MSB, myndigheten för samhällsskydd och beredskap tagit fram brandskyddsutbildningar för äldre. Utbildningarna har gjorts i samarbete med PRO.

 • Vård & omsorg

  Låt inte äldreomsorgen betala notan i lågkonjunkturen

  I veckan släppte Sveriges kommuner och regioner (SKR) sin ekonomirapport. SKR slår fast att det blir bistra tider med ekonomiska underskott i en majoritet av regionerna och flera kommuner nästa år. Rapporten pekar också ut utmaningar inom kompetensförsörjningen särskilt inom äldreomsorgen. PRO kräver nu att regeringen agerar.

 • Övrigt

  PRO vill ha mer tillgänglighet i SVT

  Igår deltog PRO:s förbundssekreterare Johanna Hållén på möte med SVT och de andra stora pensionärsorganisationerna. PRO träffade bland andra Hanna Stjärne; VD på Sveriges Television och lyfte pensionärernas perspektiv på public service.

 • Vård & omsorg

  Ny PRO-rapport om äldreomsorgen: Lägstanivå eller livsglädje?

  Många svenskar oroar sig över vården av anhöriga äldre och sin egen ålderdom. Trots de brister i äldreomsorgen som pandemin tydliggjorde så det är det väldigt tyst från våra politiker. PRO vill få ett slut på denna tystnad och åter sätta frågan på dagordningen. Därför släpper vi nu en rapport med fem åtgärder för att skapa en äldreomsorg med hög kvalitet som är likvärdig över landet.

 • Övrigt

  PRO: Äldre kvinnor utsätts också för våld!

  Idag på internationella dagen mot våld mot kvinnor vill PRO lyfta de äldre kvinnornas perspektiv. Det finns mycket forskning om våld mot kvinnor, men ofta rör forskningen inte äldre kvinnor. De få studier som ändå finns om äldre kvinnor visar detsamma som gäller vid våld mot kvinnor i yngre åldrar. Det vill säga att våldet är grövre, ofta upprepat och att det innebär svårare skador än det våld män utsätts för.

Alla nyheter

Bli medlem i PRO

Tillsammans ser vi till att livet som pensionär blir bättre och roligare.

2019

Läs mer om PRO

Medlemsförmåner:

 • Pro medlemsresor
 • Utvecklande studier
 • Fri datasupport
 • PRO mastercard
 • Försäkringar
 • Billigare resor
 • Samhällspåverkan
 • PRO mervärde
Bli medlem!

Trippelskrapet

 • Sex årliga miljonvinster.
 • Vinst på var fjärde lott i snitt.
 • Viktig inkomstkälla för PRO-föreningar.
 • Gör det möjligt för PRO att hålla nere avgifterna.

 

Bli kund här

Läs mer om Trippelskrapet