Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Grycksbo

17-11-15

November-träffen

November-träffen med ärtsoppa

November-träffen med ärtsoppa. FOTO: Björklund

November-träffen med värmande ärtsoppa lockade nittiotalet medlemmar till bystugan.

Föreningens ordförande Christer Åberg med lång erfarenhet från hemvärnet hade under fältmässiga former utomhus kokat en otroligt välsmakande ärtsoppa enligt arméns recept. Servering ur försvarsmaktens sopp-kantiner med ”ostmacka” och dryck samt kaffe och kaka.Ett vädigt uppskattat och ovanligt alternativ till det sedvanliga ”fikat”.

Som vanligt började träffen med att ordföranden hälsade alla välkomna och speciellt de fem nya medlemmarna som skrivit in sig sedan förra mötet, samt en del föreningsinformation.

Föreningens kassör Marie Jansson presenterade styrelsens förslag till budget för 2018 som bl a innebär oförändrad medlemsavgift. Budgeten godkändes av mötet.

Dagens underhållning svarade Bengt Kyllinge för, som för de allra flesta var helt okänd. Efter att ha hört och sett honom ville säkert merparten av publiken se och höra mer av honom. Det var en lättsam och glad underhållning med allsång, små anekdoter, kluriga frågor och spel på olika instrument. En uppskattad underhållning!

Träffen avslutades som vanligt med dragning av vinster på varulotteriet och lång applåd till Christer för den goda soppan, samt till kökskommiten för lysande service med dukning och servering.

Ordförande tackade för i dag och hälsade välkommen åter på ”Lilla Julafton” den 16 december.

Vid pennan Holger Karlsson