Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Distrikt Dalarna

Förstudiens upplägg

Personer framför träd
Folkdansare

Förstudie

Steg 1 är att göra en förstudie för att kartlägga hur det ser ut idag, vilka samarbetspartners vi har/kan få, var vi kan söka pengar för ett större projekt. Förstudien ska ske brett i Regionen men med fokusering på två kommuner, en större, Smedjebacken, och en mindre, Älvdalen, så vi praktiskt kan se hur man kan arbeta på landsbygd och i mera tätbebyggda orter. Vi vill arbeta långsiktigt och strategiskt med kulturfrågorna för äldre inte bara ett irrbloss som dör efter projekttiden, därför är detta förarbete så viktigt för projektet.

Upplägg

  • Inventering av kultur i äldreomsorgen; hur ser det ut idag, vad satsar kommunerna och vem utför. Vi vet att studieförbunden är aktiva här, men hur mycket och hur finansieras det? Kulturinslag, eget skapande, högläsning för äldre m.m. Vad har vi för egna förmågor inom PRO som vill uppträda, högläsa på äldreboenden.
  • Biografer; var finns det biografer i länet och vilka erbjuder dagföreställningar för äldre, finns det samarbete med pensionärsorganisationerna?

  • Teater; Var finns teaterföreningarna i länet, finns det samarbete och vilka erbjuder föreställningar dagtid?

  • Hur många PRO körer har vi i länet – hur kan vi sprida körverksamheten i länet?

  • Bjuda in Smedjebackens och Älvdalens kommuner att starta upp ett samarbete. Inventera vad vi kan göra tillsammans utifrån de förutsättningar som finns i dessa kommuner.