Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Själevad

Från 2023

Vår ordförande Nils-Erik med fru Debora

Ronnie underhåller

Fester under 2023

Sensommarträff den 29 augusti

Den 29 augusti inbjöd Pro Själevad sina medlemmar till en sensommarträff. Den blev fulltecknad och 100 personer kom till Själevads Hembygdsgårds rundloge för att äta och blir underhållna. Dagens underhållare var Ronnie Sahlèn.

När alla satt sej till bords hälsade Roger Hedlund alla hjärtligt välkomna och presenterade vad som skulle hända under kvällen. Ronnie gav oss tillfälle till allsång innan maten serverades. Alla sjöng med av hjärtans lust och stämningen blev mycket god. Det serverades en kycklingsallad med bröd som smakade utsökt.
Så var det dags för underhållning och Ronnie gav prov på sin breda repertoar av många kända artister. Vi fick önska sånger, men hans tolkning av Elvis var nog den starkaste. Han berättade upplevelser som han haft under åren som underhållare och det blev många härliga skratt.

Kaffe med hembakad kaka smakade mycket bra och efter ytterligare underhållning av härliga Ronnie, så tackade Roger alla som kommit och Ronnie som bjudit oss på skön blandad underhållning. Festkommittén fick en rungande applåd för sitt arbete. Vi syns den 19 september på medlemsmötet i Församlingshemmet.

Roger hälsar välkommen

Ulla-Britt, Debora och Hans hälsar välkommen

********************************************************************************
Sommarfest och medlemsmöte den 15 augusti
Den 1 augusti i väder med regn- och åskskurar, bjöd föreningen på sommarträff på Rundlogen på Själevads Hembygdsgård. Ordförande Nils-Erik Forsman hälsade välkommen till vår underhållare Per-Åke Stockberg och de 100 deltagare som kommit och satt sej vid de dukade kaffeborden. Per-Åke med sin saxofon och härliga sångröst underhöll oss innan det serverades kaffe.

Det fanns en tipsrunda uppsatt runt väggarna med fågelholkar som man skulle gissa vilka fåglar som häckade där. De gällde att ha fantasi. Som brukligt hade Essy Jonsson och Märta Engblom fixat en korg med diverse frukter och övrigt som man skulle gissa vikt på, det var Birgit Hellström som hade gissat närmaste vikten på korgen.

Saxofonens mästare Per-Åke underhöll oss igen med sång och fortsatte med kända och medryckande låtar. Ordförande Nils-Erik Forsman informerade om kommande aktiviteter och Eleonore Nordin berättade att det blir utegympa på Hembygdsgården på måndagar med start den 7 augusti kl 10.00 och det blir stående gympa för leder och muskler. Lena Sjölander Gren redovisade resultatet av tipsrundan.
Dagen avslutades med att vi blev bjudna på varm korv och det blev en stunds samvaro ute.

Nästa träff blev mötet den 15 augusti på Församlingshemmet samlades 80 medlemmar. Vice ordförande Roger Hedlund hälsade alla välkommen och vi fick underhållning den här dagen av Skogsfalke. En härlig trio som spelar folkmusik, sjunger och även drog av en gitarr boggie. På den fina sången om Barndomshemmet, sjöng många av oss med.
Vi har fått tre nya medlemmar och vi är nu 396 medlemmar. De nya är Charsten Nordin, Gunborg Strinnholm och Matts Östman.
Det blev information om vad som kommer i höst, svampkurs, gympa, promenader, musikquiz, bridge, boulen och en bokcirkel, pågår. Det blir en sensommar träff på Hembygdsgårdens rundloge den 29 augusti. De resor som är planerade är Jamtli julmarknad och i mars nästa år blir det en resa till London. Pro Själevad är en aktiv förening med många strängar på sin lyra.

Skogsfalke underhåller

*********************************************************************************

Vårfest och trivseldag
Den 30 maj så genomfördes vårfesten på Själevads Hembygdsgård i samband med Domsjö och Örnsköldsviks Pro. Det blev en kall och blåsig dag men trots det så kom det cirka 500 besökare. Det blev underhållning av husbandet Los Panshjos med inslag av Svea Byund, Modos Mattias Karlin och Fyra nyanser av grått. Lage Dahlqvist var dagens conferencier.

Vi var ansvarig för kaffeserveringen och de övriga ansvarade för korv- och hamburgerförsäljningen. ABF informerade om höstverksamheten, Primusmotor erbjöd en nostalgis busstur och Abrahamsbuss informerade om sommarens resor.

Behållningen av dagen gick till Kvinnojouren.

Svea Bylund som 85-årig pensionär
Försälning av kaffe

Upptäck mer inom PRO Riks.

Hitta fler aktiviteter och erbjudanden på riksnivå

Personer framför träd

Puff 1

Två personer med hund

Puff 2

Person som går

Puff 3