Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Tre personer står uppställda framför kameran och ler, mannen i mitten håller fram ett diplom och en presentask med sedlar.

Stadiums Karl Eklöf (mitten) tog emot priset från Kontantupprorets Björn Eriksson och Ulrika Sandhill. Foto: Jenny Wester.

Kategorier:
Publicerad:

Stadium vinner Kontantpriset 2023

Sport- och fritidskedjan Stadium har gått emot strömmen och återinfört möjligheten till kontantbetalning i sina butiker. Det gjorde dem till vinnare av Kontantupprorets årliga pris.

För att uppmärksamma betydelsen av kontanter i samhället har Kontantupproret, som PRO är en del av, instiftat Kontantpriset. Bland många bra kandidater har nu årets vinnare utsetts: Sport- och fritidskedjan Stadium.

–Stadium är ett föredöme för hela detaljhandeln. När butik efter butik stoppar möjligheten att betala med kontanter gör Stadium tvärtom. Det visar att de tar ett samhällsansvar och låter alla människor känna sig välkomna i deras butiker, säger Björn Eriksson, ordförande för Kontantupproret.

Stadium blev glatt överraskade när de fick veta att de vunnit Kontantpriset. Valet att möjliggöra kontant betalning är medvetet:

–Om butiker nekar kontanter innebär det i praktiken att vissa grupper utestängs. Så kan vi inte ha det, säger Karl Eklöf som är vd på Stadium.

Kontantpriset instiftades 2020 som ett sätt att uppmärksamma företag, organisationer eller privatpersoner som främjar kontantanvändningen i Sverige. Prissumman är på 20 000 kronor i kontanter.

Läs mer om Kontantupproret här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Text: PRO