Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Johanna Hållen som arbetar som PRO:s förbundssekreterare står framför logotyper för SVT och UR
Kategorier:
Övrigt
Publicerad:

PRO vill ha mer tillgänglighet i SVT

Igår deltog PRO:s förbundssekreterare Johanna Hållén på möte med SVT och de andra stora pensionärsorganisationerna. PRO träffade bland andra Hanna Stjärne; VD på Sveriges Television och lyfte pensionärernas perspektiv på public service.

PRO får som den största pensionärsorganisationen i Sverige ofta inbjudningar till dialogmöten av viktiga samhällsaktörer. De här mötena är ett bra sätt för oss att lyfta medlemmarnas och pensionärers perspektiv i många olika sammanhang. På mötet deltog också Marie Näslund, PRO:s samhällspolitisk chef och Anton Jordås som är digital kommunikatör.

Tre viktiga frågor för PRO


Fler äldre i rutan.

PRO vill att SVT oftare visar pensionärer i sina program. Inte bara som programledare eller gäster utan också att fokus på pensionärernas frågor lyfts oftare. Pensionsfrågan, äldreomsorgen och tandvården borde få större plats så väl som i Gokväll som i Rapport.

Tydligare tal.
PRO vill att SVT utvecklar tjänsten Tydligare tal så att den används i fler program och kommer fler till del. Ett bra och smart sätt att göra viktiga program tillgängliga för fler!

SVTs roll i kristider.
SVT spelade en enormt viktig roll i pandemin för många pensionärer. PRO framförde hur viktigt exempelvis programmet ”Träning med Sofia” var under pandemin och fortfarande är!


Text: PRO