Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Gåfotboll friluftsdag april 2022

Deltagarna hade verkligen roligt och bjöd på sig själva. Foto: Anneli Nygårds

Kategorier:
Gemenskap & aktiviteter
Publicerad:

Första centrala kursen ”live” sen pandemin

Distriktens friskvårdsansvariga samlades i Linköping som bjöd på strålande vårväder. Deltagarna fick prova på ett flertal nya aktiviteter att inspireras av.

Den 19–21 april genomfördes den första fysiska centrala PRO-kursen sen pandemin tog över världen. Efter en inledande presentationsrunda startade kursen med det för många okända spelet mattcurling. Carl-Åke Carlqvist, som också skapade spelet, förevisade och utmanade deltagarna tillsammans med representanter från Parasportförbundet i Linköping.

Andra dagen bjöd mestadels på uteaktiviteter i parkerna runt slottet och domkyrkan. Dagen inleddes med att plocka skräp. Eller ”ploggning” där deltagarna tävlade om vem som kunde samla in mest. Tillsammans fick de ihop hela 12 kilo skräp. Därefter följde svettig gå-fotboll med Korpen, övning med den svårfångade boxbollen Länk till annan webbplats. och prickkastning med majspåsar i Cornhole.

Aktiviteterna varvades med fika och lunch utomhus. Under kvällarna fick deltagarna exempel på både kulturinslag och underhållning. Efter tre inspirationsdagar som även gav tid för erfarenhetsutbyte hade deltagarna med sig en uppsjö av uppslag för att utveckla och förnya PRO Hälsosam-verksamheten på hemmaplan.

Text: Ola Nilsson