Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Demonstration med skylt som visar texten "Höj den allmänna pensionen"

Foto: Anneli Nygårds

Kategorier:
Pension
Publicerad:

Studiehandledning till rapporten "Höj den allmänna pensionen"

Äntligen är pensionsfrågan politiskt het! Då är det viktigt att pensionärernas egna röster och PRO hörs starkt i debatten. För pensionssystemet bestäms av politiska beslut. Det är beslutat av politiker och kan ändras av politiker.

I slutändan är det vi som tillsammans bestämmer vilket pensionssystem vi vill ha. Men ska vi kunna ändra pensionssystemet behöver vi kunskap. Vi behöver slipa våra argument, veta vad vi pratar om, ha de bästa förslagen. Och vi behöver vara många.

Studiehandledning och fördjupande material

Därför har PRO tillsammans med SKPF Pensionärerna och Tankesmedjan Tiden tagit fram rapporten ”Höj den allmänna pensionen”, fördjupningsmaterialet ”Pensionsskolan” och ”Studiehandledning – Höj den allmänna pensionen”.

Studiehandledningen utgår från rapporten ”Höj den allmänna pensionen” och går igenom hur dagens pensioner fungerar, varför de är för låga och vad vi kan göra åt det. Den är gjord för PRO och SKPF Pensionärernas medlemmar men går mycket väl att använda för alla som är intresserade av framtidens och dagens pensioner. För pensionsfrågan är inte bara angelägen för dagens pensionärer. Det är även viktigt är för de som idag jobbar, eller studerar, helt enkelt morgondagens pensionärer. Ett tips är därför att skapa samarbeten mellan olika organisationer, till exempel fackliga, för att diskutera pensionssystemet ur olika perspektiv och skapa ett större tryck i frågan.

Cirkeln ger kunskap, men den ska också inspirera till handling. Det finns mycket vi alla kan göra för att lyfta frågan om pensionerna. Med hjälp av detta material kan ni hitta såväl argumenten som budskapet samt de konkreta idéerna på hur man för fram det.

Ladda ner materialet

Samtliga dokument finns att ladda ner här:

Rapporten – Höj den allmänna pensionen Pdf, 9.9 MB, öppnas i nytt fönster.
Fördjupningsmaterial – Pensionsskolan Pdf, 667.9 kB, öppnas i nytt fönster.
Studiehandledning – Höj den allmänna pensionen Pdf, 621.9 kB, öppnas i nytt fönster.

Text: PRO