Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Magnus Sigurd, affärsutvecklare Jula Holding, Mikaela Grundström, VD Jula Hotell, Karl-Johan Blank, ägare och koncernchef Jula, Christina Tallberg, ordförande PRO, Fredric Blank, affärsutvecklare Jula, Johanna Hållén, förbundssekreterare

Magnus Sigurd, affärsutvecklare Jula Holding, Mikaela Grundström, VD Jula Hotell, Karl-Johan Blank, ägare och koncernchef Jula, Christina Tallberg, ordförande PRO, Fredric Blank, affärsutvecklare Jula, Johanna Hållén, förbundssekreterare. FOTO Anneli Nygårds

Kategorier:
Övrigt
Publicerad:

Jula Hotell förvärvar Gysinge Herrgård

Anrika Gysinge Herrgård blir den växande hotellkedjans fjärde anläggning.

Jula Hotell, som är en del av Jula Holdingkoncernen, tar över Gysinge Herrgård den 10 januari 2022. Målsättningen är att starta upp en ny hotellverksamhet, på samma sätt som tidigare bedrivits i fastigheten.

− Vi ser fantastiska möjligheter i att utveckla Gysinge Herrgård vidare. Platsen är strategiskt bra med landsbygd i vacker natur, och samtidigt, genom närhet till väg 56, lättillgängligt från större städer som exempelvis Stockholm, Uppsala, Gävle, Sandviken, Falun, Borlänge, m.fl., säger Mikaela Grundström, VD Jula Hotell.

Fantastisk natur

Gysinge Herrgård ligger även nära Färnebolandets nationalpark och på fastigheten finns ett välbesökt Naturrum.

− Jag blev verkligen förtjust när jag såg Gysinge Herrgård första gången, det ligger fantastiskt vackert och har jättefina anläggningar för konferenser, bröllop och fester. Här finns även bra möjligheter till utomhusaktiviteter med bl.a. vandring, träning, cykling, fiske, jakt, etc.

Vi fick snabbt bra kontakt med PRO. Personligen är jag mån om att ta hand om den här typen av äldre fastigheter. Då kan vi fortsätta att värna det som byggts upp, samtidigt som vi kan utveckla fastigheten vidare för framtida generationer. Hela anläggningen är på cirka 7000 kvadratmeter med totalt cirka 75 hotellrum, det fina caféet ”Udden”, restaurang ”Orangeriet”, samt många konferensrum med olika karaktär och fina lokaler för festligheter, säger Karl-Johan Blank.

För frågor:

Mikaela Grundström, VD Jula Hotell & Konferens, +46 760-16 30 00, mikaela.grundstrom@julahotell.se

Sten Söderberg, Pressekreterare PRO, 08- 701 6710, sten.soderberg@pro.se

Magnus Ljung, Communication Manager Jula, +46 703-80 95 70, magnus.ljung@jula.se

Läs hela pressmeddelandet på cision.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lyssna på när Christina Tallberg kommenterar försäljningen av Gysinge herrgård

Text: PRO