Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Distrikt Värmland

Ordförande har ordet

ORDFÖRANDE HAR ORDET.
Nr 3.

Hej på er PRO:are!
Nu har vi avverkat en kongress i PRO. Vi var 10 förväntansfulla ombud som åkte till Upplands Väsby utanför Stockholm för att fatta beslut om vår organisations framtid, och välja ny styrelse i PRO Riks. Vi klev in i Infra City på fredag till lunch och kom ut på söndag eftermiddag när allt var över.

Vi behandlade 149 motioner och antog ett nytt handlingsprogram. Hela kongressen sköttes digitalt, så vi satt där 250 personer och stirrade in i våra ”paddor”, där alla handlingar fanns. Det blev många voteringar, men styrelsens förslag vann gehör i drygt 90 % av motionerna.

Vi valde också en ny ordförande efter avgående Christina Tallberg, det fanns två kandidater, valberedningen hade föreslagit Åsa Lindenstrand från Söderhamn. Åsa har suttit i riksdagen i ca 20 år, de senaste mandatperioderna som vice talman.
Jan Andersson från Skåne, tidigare 1:e vice ordförande i PRO var nominerad av 16 distrikt, och motkandidat till Åsa. Den slutna omröstningen visade att Åsa fick en majoritet av rösterna, och Åsa blev vår nya ordförande i vårt PRO.

Vi hälsar Åsa välkommen till sitt nya uppdrag !

Det valdes också en ny styrelse för nästa kongressperiod, och i den styrelsen blev jag invald som ordinarie ledamot, så Värmland har fortsatt en röst i PRO riks styrelse efter Lisbeth Staaf Igelström som avgick vid kongressen efter 11 år. Christina Tallberg höll ett fantastiskt tacktal till Lisbeth, med mycket beröm för hennes arbete i styrelsen.

Vår distriktsstyrelse har på sitt senaste möte diskuterat medlemsvärvningen i distriktet och då tagit ett beslut om en målsättning där vi skall öka vårt medlemsantal med 10 % fram till höstmötet 2023. Det innebär ju naturligtvis att alla föreningar måste prioritera denna fråga.

Jag vill att alla föreningar planerar in ett styrelsemöte så tidigt som möjligt i höst där vi från distriktet kan komma och besöka er för att tala om detta. Vi har själva i distriktsstyrelsen ett styrelseseminarium den 25 – 26 augusti då vi skall forma en strategi för detta.

Hoppas ni får en trevlig sommar, så ses vi till hösten med nya friska tag !

// Thorsten Born - Ordförande