Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Distrikt Stockholms län
Kategorier:
Gemenskap och aktiviteter
Publicerad:

Vi laddar upp inför boendekampanjen

För många PRO:are är bostaden i praktiken ett fängelse. De kommer inte ut eftersom huset saknar hiss. Därför ladda distriktet nu i vår upp inför den bostadspolitiska kampanjen Tillgängligt boende. Nedan finns inbjudan, som är utskickad, till dialogmöten till ordförandena för PRO-föreningarna i Stockholms län.

Till ordförande för PRO-föreningar i Stockholms län

Mitt hem är min borg...

Hemmet ska vara en trygg plats, men vad gör jag när hemmet i praktiken blir mitt fängelse?
Många PRO-medlemmar bor i trevåningshus från femtio- och sextiotalet, hus som saknar hiss. När benen inte bär en uppför trapporna längre, då kommer man ingen vart. Det finns få uppgifter om hur många äldre som har det så. Men vi i PRO vet att det är många. En siffra handlar om 10 000 – 12 000 personer som varken kommer ut eller in. Bostaden blir ett fängelse!

I takt med att vi äldre blir fler och lever allt längre, rullar vi en stor bostadskris framför oss. Om just detta ska PRO-distriktets bostadspolitiska kampanj handla om. Startskottet är planerat till distriktets årsmöte den 11 april. Tanken är att den ska pågå fram till valet 2026.

Inför kampanjstarten finns behov av en bred mobilisering av vår organisation. Vi ordförandekollegor spelar här en viktig roll! Vi måste träffas! Därför bjuds du in till ordförandedialog där vi tillsammans ska gå igenom hur vi på bästa sätt kan skapa opinion för en ändrad bostadspolitik. Det handlar om:

-”Inspel”, upplägg, intressepolitiska krav
-Kampanjpolicy, mediabevakning, utåtriktade aktiviteter
-Kommunpolitik, samverkan med andra intresseorganisationer och företag

Kampanjen har fått arbetsnamnet ”Tillgängligt boende”. I detta ligger både att vi ska ha en bra bostad och att vi ska kunna ta oss ut och in. Hissen är ett ”frihetsinstrument” och måste bli tillgängligt för allt fler av oss. Om inte vi, NU, tar tag i bostadsfrågan, då kommer ingen annan kraft att göra det åt oss! Kort sagt, en bred och långsiktig offensiv kampanj!

Här är datum och tid för ordförandedialog i respektive geografiskt område. Om du inte kan delta på ordförandedialogen i ditt geografiska område så är du välkommen att delta på något av de andra. Och om du har svårt att delta överhuvudtaget så lämna dina synpunkter till din kontaktperson från distriktsstyrelsen. Styrelse planerar att ringa till alla föreningsordförandena inför dialogmötet.

  1. Nordväst, 14 februari, kl. 14.00-16.00, i Allaktivitetshuset i Sundbyberg, Sturegatan 10
  2. Söder, 19 februari, kl. 10.00-12.00, i ABF Huddinge, Kommunalvägen 26, Lokal: X:et
  3. Sydost,19februari,kl.14.00–16.00,kansliet,Renathvägen2, Johanneshov
  4. Norr, 23 februari, kl. 10.00 – 12.00, Hyresgästföreningens lokal på Norrmalm, Vanadisvägen 3 D

Anmäl (senast den 6 februari) till info@stockholm.pro.se och ange vilket dialogmöte som du vill gå på.

Det blir en spännande kampanj/offensiv där vi ska sätta rejäla avtryck. Välkommen!

Med bostadspolitiska hälsningar

Curre Hansson
Ordförande PRO Stockholms län

Anmäl (senast den 6 februari) till info@stockholm.pro.se och ange vilket dialogmöte som du vill gå på.

Text: Ragnvi Svärd