Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Kinna

Lundens dahlior i Älekulla

Förutom sina ordinarie arbeten, Lena som skolsköterska och Lars-Håkan som kykovaktmästare, har de dessutom båda lite kommunala uppdrag. Familjen består även av 5 barn. Lena och Lars-Håkan driver fåravel, är ekologiska köttbönder, samt har lite höns och katter på gården. Dessutom är Lena biodlare och f.n. har hon 4 bisamhällen

I våras planterades 1000 knölar ner i jorden, och det lär finnas 200 olika sorters dahlior. Att paret har ett stort engagemang för dahliorna förstår man med tanke på att varje höst ska alla knölar grävas upp och omsorgsfullt sparas för att nästa vår planteras ut igen.

Det var en stor njutning att gå omkring och beundra alla vackra blomsterarrangemang. Hela trädgården var smakrikt indelad i färggranna rabatter och bjöd på otaligt många vackra dahlior.

Vi bjöds dessutom på kaffe med fralla samt fick delta i ett fråge-quiz om dahlior. Här fick vi intressant och lärorik information om blommorna. Vi kunde dessutom beundra handsydda bonader från förr med gamla kära ordspråk som klädde väggarna.

Horredstrafikens Jonny framförde oss på ett betryggande sätt. Till resekommittén samt Kjell-Åke Söderlöv framföres härmed ett hjärtligt tack för den trevligt arrangerade resan.