Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Skultorp

Brev Sommaren 2021

Information från styrelsen.

Hej igen alla medlemmar!

Här kommer lite mer information från styrelsen samt ett program för resten av 2021. Vi skickar också med en sammanfattning av organisationsutredningens förslag till ny organisation för PRO. Vill ni läsa hela förslaget kommer det inom kort att finnas på vår hemsida.

Först lite information om vad som gäller beträffande läget i den pågående pandemin.
Den 16 april 2021 utfärdade Folkhälsomyndigheten nya riktlinjer för personer som fått sin första vaccindos och det passerat tre veckor.
För övriga personer gäller fortsatt rekommendationen från den 18 november 2020. Var uppmärksam på att det kan finnas särskilda rekommendationer för er region – ta kontakt med regionens smittskyddsläkare om ni är osäkra.

Folkhälsomyndighetens rekommendationer för vaccinerade:
Följande råd och rekommendationer är anpassade för dig som är vaccinerad med en dos och låtit tre veckor passera:

  • Du kan träffa friska människor från några olika hushåll och även inomhus. Du kan krama ditt barn och barnbarn, förutsatt att de inte har några symtom. Att umgås med människor utanför sin mindre krets kan innebära att personer med riskfaktorer liksom ovaccinerade ingår i umgänget. Det finns också en risk att personer som ovetande bär på smitta blir en del av det. Därför är det fortsatt viktigt att tänka på att skydda personer i umgängeskretsen som ingår i en riskgrupp genom att följa råden om hur du skyddar dig själv och andra.
  • Du kan känna dig trygg med att röra dig lite friare i samhället, t.ex. besöka butiker, gå till hårfrisören och gå på hälsokontroll. Men det är viktigt att du inte bidrar till att skapa trängsel i offentliga miljöer, butiker, arbetsplatser och andra lokaler. Undvik även att resa med allmänna färdmedel under rusningstid.
  • Du behöver inte stanna hemma även om en person i ditt hushåll har covid-19. Du kan till exempel tillåtas att arbeta på plats om du inte kan arbeta hemma. Information om detta kommer från vårdgivaren.


Från och med den 1 juni lättar restriktionerna för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Det gäller även PRO:s verksamhet.

Regeringen har beslutat att från och med den 1 juni gäller följande:

  • Inomhus kan 50 personer träffas om anvisade sittplatser kan erbjudas, annars gäller
    8 personer.
  • Utomhus kan 100 personer träffas. Om anvisade sittplatser finns kan 500 personer träffas.
  • 150 personer kan delta i motionslopp eller liknande idrottstävlingar.

Folkhälsomyndigheten kommer att kunna ha möjlighet att besluta om sänkta deltagartak regionalt. Länsstyrelserna har även fortsatt möjlighet att i enskilda fall besluta om begränsningar av evenemang om det förekommer en omfattade smittspridning eller om det på goda grunder kan förutses.
Det är viktigt att ni följer myndigheternas information eftersom restriktionerna kan komma att ändras beroende på smittläget.

Nu lite övrig information och nyheter samt lite om vad vi i styrelsen jobbar med.

Först en varning!
PRO RIKS varnar för bedragare som vill sälja trippelskrapslotter.
PRO har sedan hösten 2020 infört att en efterkontroll av uppringande nummer ska visa att det är på uppdrag från PRO som du fått det här samtalet. Om någon blir uppringd av en säljare som uppger att man vill sälja trippelskrapslotter och det vid efterkontroll, via Eniro eller Hitta.se, inte framgår att det är PRO som ringt så är det bedrägeri. Vid köp av vår förenings lotter, eller frågor om lotteriet, kontakta Birgitta Andersson tel. 070-408 74 73.

Kassör.
Finns det någon som kan tänka sig att bli vår nye kassör och därmed delta i vårt arbete i styrelsen?
Vår kassör har valt att sluta då han flyttat till annan ort och han har dessutom varit vår kassör i många år.
Uppdraget är från årsmötet (augusti 2021). Styrelsen och vår nuvarande kassör hjälper gärna till så att efterträdaren får all hjälp hen behöver för att blir insatt i jobbet som kassör. Vi i valberedningen har försökt hitta en efterträdare men har hittills inte lyckats. Nu hoppas vi att det finns någon av våra medlemmar som kan ställa upp och vi ser ingen annan möjlighet att nå ut till Er än så här via det här brevet.
Vi hoppas nu på Er goda vilja att ställa upp för vår förening.
Om Du är intresserad eller har frågor kontakta Birgitta Andersson 070–408 74 73.

Medlemsavgiften.
Det har varit problem med att skicka ut medlemsavgiften i det nya medlemssystemet. Hoppas att Ni alla har fått brev med inbetalningskort för medlemsavgiften, Om det inte har fungerat kontakta vår medlemsansvarig Irené Larsson tel. 073-057 48 88.

PRO:s Försäkringar.
PRO har bytt försäkringsbolag. PRO:s försäkringsbolag är numera Folksam.

Styrelsens arbete.
Styrelsen jobbar vidare med digitala möten varje månad vilket fungerar bra. Eftersom läget är osäkert på grund av pandemin och vilka restriktioner som kommer att gälla framöver planerar styrelsen att träffas under juni och eventuellt även under juli månad. Vi förbereder oss också för vårt kommande årsmöte som vi planerar att genomföra den 16 augusti under förutsättning att restriktionerna tillåter detta.

PRO:s organisationsutredning.
På uppdrag av kongressen har PRO Riks genomfört en organisationsutredning som vi tidigare lämnat remissvar på. Utredningen är nu klar och man har överlämnad sitt arbete till PRO:s riksstyrelse. Utredningens förslag kommer att behandlas på kongressen 2022. Vår styrelse har gått igenom förslaget och tycker att vi kan ställa oss bakom detsamma. En sammanfattning av utredningens förslag får Ni med det här brevet.

Samorganisationen.
PRO Samorganisation har delat upp det kommunala årliga bidraget från kommunen mellan föreningarna. Pengar som kommer väl till pass i dessa tider då det annars är dåligt med inkomster till vår förening.
Samorganisationen planerar att mötas under augusti-

Resor.
Gemensamma resor med övriga PRO föreningar kan tyvärr inte genomföras så länge restriktionerna gäller.

Vårt jubileum.
Firandet av vårt 55-årsjubileum 2020 kunde ju, tyvärr, inte genomföras. Nu får vi i stället se fram mot ett 60-års jubileum

Medlemmar.
PRO Skultorp ökar i antal medlemmar och vi är nu 164 medlemmar. Vi har fått några nya medlemmar som bytt förening från PRO Norrmalm samt några som vi fått med från vår medlemsrekrytering. Vi fortsätter att jobba med att försöka värva nya medlemmar.

Födelsedagar.
Uppvaktningarna vid födelsedagarna enligt det nya beslutet fortsätter och Titti Rimberg deltar nu som ny i gruppen kontaktombud.

Boule.
Vår Boulegrupp har varit uppdelad i två grupper under våren men från den 1 juni är grupperna tillsammans igen. Man träffas måndagar och torsdagar fm och em.

Våra utomhusaktiviteter.
Våra utomhusaktiviteter har hittills genomförts enligt restriktionerna och det har varit mycket efterlängtat.

Aktivitetsgruppen.
Aktivitetsgruppen jobbar på med höstens preliminära program. I programmet kommer det att finnas förslag på olika cirklar som vi hoppas kunna starta när vi är vaccinerade och smittläget förändras och vi får lov att hyra lokaler för detta. Anmäl Er gärna om Ni hittar något Ni tycker verkar intressant!

PRO:s brevlåda.
PRO:s brevlåda och affischfönster är borttagna från garaget vid Kyrketorpsgården.

Kökslistan.
Vi har sammanställt kökslistan med värdar och det är nästan fullbelagt. Men känner du för att delta så småningom när det blir aktuellt är du välkommen att höra av dig till Irené Larsson tel. 073-057 48 88 eller Birgitta Andersson tel. 070-408 74 73. Ett trevligt sätt att umgås och göra god nytta för vår förening.

Det var allt vi hade att meddela Er den här gången.

Nu hoppas vi att vi framöver kommer att ses på våra aktiviteter i det nya programmet. Vi hoppas också att vi snart har blivit fullvaccinerade så vi kan börja återgå till ett mer normalt liv i och med att restriktionerna lättar. Till dess håll i och håll ut så ser vi fram mot sommaren.

Kära hälsningar från oss i styrelsen