Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Distrikt Östergötland

PROvetarna 2017

Den 17 maj genomfördes distriktsfinalen i årets PRO-vetartävling. Deltog i distriktsfinalen gjorde tio lag från hela distriktet.

Lagen hade alla placerat sig som etta, tvåa eller trea i delfinalerna. Lagen svarade på tio teman med fyra frågor på varje tema. Tävlingsledare var Inghild Larsson och Curt Karlsson. Det är också Inghild som klurat ihop frågorna till tävlingen. Ett femtiotal PROare utgjorde hejarklackar och de hejade friskt på sina duktiga kamrater som tävlade. Den spännande distriktsfinalen vanns av PRO Kultur Östergötland med PRO Såpkullen som tvåa, trea blev PRO Ödeshög. Det var första gången PRO Kultur Östergötland deltar i tävlingen. De kommer nu att representera Östergötland i regionfinalen som äger rum den 23 augusti med PRO Södermanland län som arrangör. Förutom ovanstående lag så hade PRO Ektorp, PRO Landeryd, PRO Skänninge,

PRO Söderköping, PRO Tjällmo, PRO Vilbergen och PRO Vist kvalificerat sig till distriktsfinalen. Tack alla deltagande lag, hejarklackar och tävlingsledning för en trevlig och spännande eftermiddag.

Resultat:
1. PRO Kultur Östergötland 28 poäng
2. PRO Såpkullen 27 poäng
3. PRO Ödeshög 25 poäng

Tävlingen kräver mycket tänkande av de tävlande lagen.

De omutbara tävlingsledarna Inghild Larsson och Curt Karlsson.

Det vinnande laget PRO Kultur Östergötland med Ninna Krüger, Bertil Jedeskog och Göran Färm.

PRO Såpkullen från Norrköping kom på en andra plats.

Fjolårets distriktsmästare PRO Ödeshög kom trea.

Även hejarklackarna funderade på de rätta svaren på de ibland kluriga frågorna.

Referat och foto Li Teske