Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Distrikt Örebro län

Har du rätt till bostadstillägg från Pensionsmyndigheten?

Många pensionärer som skulle ha rätt till bostadstillägg, vet inte om det. Men du kan själv kolla om du kan få bostadstillägg.

Bostadstillägg är ett tillägg till din allmänna pension som du ansöker om själv hos Pensionsmyndigheten. Din bostadskostnad, inkomster och eventuella tillgångar avgör om du kan få bostadstillägg. Vid en ansökan om bostadstillägg prövas även rätten till äldreförsörjningsstöd.

De vanligaste skälen till avslag på ansökan om bostadstillägg är att du har både bostad och fritidshus, bor tillsammans med någon eller har över 19 000 kronor i inkomst efter skatt.

Hela den totala ekonomin tas med i beräkningen. Gör därför en beräkning på pensionsmyndigheten.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. innan du ansöker.

Har du inte möjlighet att göra det via webben kan du ringa Pensionsmyndighetens kundservice 0771–776 776 och få hjälp med en beräkning.

Du eller behörig anhörig kan ansöka

Du ansöker enklast och snabbast direkt på Pensionsmyndighetens webbplats. Där kan du även välja att ladda ned en ansökningsblankett. Ansökningsblanketten kan också beställas via Pensionsmyndighetens kundservice. Det är viktigt att ansökan fylls i korrekt och komplett för ett snabbare beslut. Är du anhörig till någon som inte längre kan ha hand om sin ekonomi kan du som anhörig göra ansökan åt din närstående. Mer information finns på Pensionsmyndighetens webbplats och ansökan. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Med vänlig hälsning
Pensionsmyndigheten

Gå in på Pensionsmyndighetens hemsida och kolla om du har rätt till bostadstillägg. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bildspel till Bostadstillägg och Äldreförsörningsstöd Pdf, 1.4 MB, öppnas i nytt fönster.

Frågor och svar till Bostadstillägg Pdf, 162.1 kB, öppnas i nytt fönster.