Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Älmhult

Glasriket - 20-21 augusti

Första anmälningsdag är tisdagen den 23 juli till Hjördis Johansson, tfn 070-557 16 31. Betalning av resan sker till Samorganisationens bankgiro 831-3363. Sista anmälningsdag är söndagen den 11 augusti och är bindande.
Pris: 2 320 kronor/person vid minst 40 deltagare (OBS! max 55 personer).
Enkelrumstillägg:
300 kr

Program:
Dag 1 - 20 augusti

10.00 Avresa från IKEA Handelsplats (Jem & Fix)
Vi reser till Destionation Kosta, hjärtat i det småländska glasriket.
12.00 Lunch på Matmagasinet
Efter lunchen följer en guidad runtur av Kosta Glasbruk & Kosta Art Gallery. Vi ges en inblick i glasblåsningens fantastiska hantverk och i Konsthallen får vi se glaskonst av olika kända formgivare. Efter rundturen finns det tid för shopping på Kosta Outlet.
Under eftermiddagen är det sedan incheckning på hotell Kosta Lodge.
19.00 Hyttsill inkl musikunderhållning och glasblåsuppvisning
När vi installerat oss är det dags för kvällens höjdpunkt, en helkväll i hyttan. Hyttsill är en gammal umgänges- och mattradition som härrör från glasbrukens storhetstid. Faktum är att man har ätit sill i 175 år i den gamla hyttan. Sill fanns det gott om här i Småland tack vare handelsutbytet med sjöfararna nere i Karlskrona som behövde trä till sina båtar. Vi kommer bjudas på traditionell mat inkl musikunderhållning och glasblåsuppvisning.

Dag 2 - 21 augusti

09.00 Guidad rundtur i Utvandrarbygden
Efter att ha avnjutit en härlig frukost checkar vi ut och hoppar åter in i bussen. Nu väntar en guidad rundtur i Glasriket inkl Vilhelm Mobergs Utvandrarbygder.
13.30 Lunch på Kosta Delikatess
Innan vi vänder hemåt med härliga upplevelser så äter vi lunch på Kosta Delikatess. Här väntar oss den lyxiga laxtallriken bestående av tre sorters lax serverat med tre såser och småpotatis. En kopp kaffe eller två på det och sedan rullar vi mätta och belåtna åter mot Älmhult.
16.30 (ca) Beräknad hemkomst till Älmhult

I resans pris ingår: Bussresa i helturistbuss, del i 2-personers stuga inkl frukost, 2 lunch inkl kaffe, guidning Kosta Glasbruk & Kosta Art Gallery, hyttsill med glasblåsning och underhållning, guidad rundtur i Mobergs- och utvandrarnas fotspår.

Annons kommer i Älmhult.Nu vecka 29.