Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Valbo
Efter ett år då alla resor ställts in på grund av pandemin satsar PRO Valbos resekommitté på en julbordskryssning med minimerad smittorisk.

Efter ett år då alla resor ställts in på grund av pandemin satsar PRO Valbos resekommitté på en julbordskryssning med minimerad smittorisk.

Kategorier:
Gemenskap och aktiviteter
Publicerad:

Resa med minimerad smittorisk

Det är vad PRO Valbos resekommitté satsar på när man tar steget att erbjuda en julbordskryssning med Viking Lines fartyg Rosella tisdagen den 1 december.

Att satsa på julbordskryssningar har en lång tradition, men efter att alla årets reseplaner försvann som morgondimma när hotet från Covid19 dök upp i vintras känns det som ett stort steg att åter planera en julbordskryssning.
Riktigt som vanligt är det förstås inte, vi lever i Coronatider och eftersom alla PRO:are är seniorer och därmed är en riskgrupp gäller höga säkerhetskrav.
Viking Line betonar att man för att resan ska vara så trygg som möjligt vidtagit en rad åtgärder för att minska smittorisken. Det handlar om allt från att bara ett begränsat antal passagerare får vara ombord till en rad nya hygienregler ombord och i bufférestaurangen.
Samt inte minst - den som känner den minsta sjukdomssymptom innan resan ombeds stanna hemma. Här finns länk till en pdf Pdf, 94.6 kB, öppnas i nytt fönster. där rederiet berättar om åtgärderna.
Resan kostar 439 kronor per person och i den summan ingår bussanslutning, båtresan och julbordet inklusive dryck och kaffe. Bussen avgår från Gävle Resecentrum klockan 8.35 och är tillbaks på kvällen klockan 20.35. Antalet platser är begränsat, att packa bussen full går inte i Coronatider utan den rullar halvfull vilket innebär bara 25-30 platser.
Rosella avgår från Kapellskär klockan 12 och är tillbaks från kryssningen till Åland klockan 17.30.
Här finns en länk till den pdf Pdf, 333.8 kB, öppnas i nytt fönster. där resekommittén berättar om kryssningen. Sista anmälningsdag är 2 november och anmälan kan göras till Conny Lindberg, 0706-352355.

Text: Ulf Lindman