Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Valbo
PRO riks har på sin sajt information om läget vad gäller coronasmittan.

PRO riks har på sin sajt information om läget vad gäller coronasmittan.

Kategorier:
Gemenskap och aktiviteter
Publicerad:

Mötesstopp hela april

All verksamhet inom hela PRO ställs in till och med sista april. Det är det senaste beslutet där PRO i likhet med samhället i stort försöker minska spridningen av coronasmittan.

Hur det blir efter april återstår att se, men PRO Valbos ordförande Olle Olofsson befarar att stoppet kan komma att gälla till sommaren.
- Vi får följa nyheterna och se vad myndigheterna säger, konstaterar han.
Som alla vet har åtgärderna för att dämpa smittspridningen redan fått enorma effekter där hela branscher är på väg att slås ut, framför allt inom besöksnäringen.
Just vi PRO:are har skäl att vara extra försiktiga, eftersom det främst är vi äldre som riskerar bli allvarligt sjuka av det nya coronaviruset. I Italien, som drabbats hårt av smittan, visar siffrorna entydigt att med stigande ålder ökar dödligheten dramatiskt.
Sannolikt är det inte åldern i sig som är avgörande för risken att drabbas allvarligt. Farligaste kombinationen är om det finns någon bakomliggande sjukdom, typ andningsproblem eller hjärt- kärlsjukdomar. Men, med stigande ålder ökar den typen av kroniska problem.
Att följa vad som händer vad gäller coronasmittan är inget problem; alla medier uppdaterar hela tiden. För den som vill ha mer riktad information för oss äldre har PRO Riks på sociala medier och på www.pro.se information om hur man ska hantera situationen, med tips om vad man kan göra när man blir sittande i hemmet och och liknande.

Text: Ulf Lindman