Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Sågmyra-Bjursås

PRO:are firar Nationaldagen vid Gopa Bystuga

Kategorier:
Gemenskap och aktiviteter
Publicerad:

Nationaldagsträff 2024

Fin sommardag vid Gopa Bystuga

Tält var uppsatta utanför Gopa Bystuga och det var dukat med bord och stolar. I år hade ca 80 prs anmält sig. Det var varnat för regn kl 15.00, men det uteblev. T.o.m solen tittade fram.

Eftermiddagen började med en tipspromenad för de som ville.

Ordföranden Nils Adolfsson hälsade välkommen. Sedan började Tommy Gunnars Orkester att spela och sjunga. Fantastiskt duktiga musiker med en väldigt trevlig reportoar. Maten, potatissallad, skinka, rostbiff, sallad, bröd, smör och dryck fanns uppdukad och alla fick gå fram och hämta sig en tallrik. Kaffe hade alla med sig hemifrån.

Dragning av tre lottringar genomfördes. Det blev också prisutdelning av tipspromenaden. Den vann Maj Martinsson med Ann-Lis Hedman på andra plats. Mats Andersson tog den tredje platsen.

Musikunderhållningen fortsatte och alla sjöng med i många av sångerna.

Jan-Olof informerade om aktuella och kommande aktiviteter. En båttur med Engelbrekt på Siljan den 5 juli blev fulltecknad.

Måndag den 15 juli en bussresa till Djurhedens Järnväg o Trädgård och Naturrum i Siljansnäs. Info finns under: Om oss/Verksamheten/ Resor.

PRO Kulturfestival Säterdalen den 15 augusti kl 11.00-17.00. Underhållning av bl a John Lindberg Trio och Kalle Moraeus. Gratis entré. Info under Om oss/Verksamheten/Resor.

7 september en resa till Arlanda och Stockholm med PRO Svärdsjö.
Se info under: Om oss/Verksamheten/Resor.

Som alltid avslutades Nationaldagens träff med att vi sjöng ”Du gamla du fria”.

Är säker på att alla åkte hem och tyckte att de haft en trevlig eftermiddag.I

Text: Gunilla Wåhlberg-Westh