Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Korsnäs-Vika PRO

Vinkunskapsavslutning 22 oktober 2015

Vid sista träffen för vinkunskap med provning provades både ost och vin.

Kursdeltagarna provar vin och ost. Foto: Jan Berglund

Kursdeltagarna provar vin och ost. Foto: Jan Berglund

Fem torsdagseftermiddagar i rad har tretton personer träffats för att få mer kunskap om vin och även provsmakat viner.

Jan Berglund har varit kursledare och berättat om viner från fem världsdelar samt även om hur vintillverkning går till. Han har lämnat lite historik kring vintillverkning, information om olika druvor, geografi, jordmån och klimat m m.

Vid sista träffen provades både ost och vin, en kombination som inte alltid är så enkel. Fem ostar, St Agur blåmögelost, Morbier hårdost, Chévre getost, lantbrie vitmögelost och prästost provades tillsammans med Amarone Costasera, Fonseca Guimares portvin, Vintry´s Taverna spanskt starkvin och Sancerre Les Baronnes, vitt vin.

Avslutningsvis skålades i äkta champagne, Veuve Clicquot, och till denna serverades färska jordgubbar.

Det har varit fem trevliga och informativa träffar och kursledaren avtackades med en flaska fint Amaronevin.

Kursledaren med Amaronevinet.

Kursledaren med Amaronevinet.