Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Korsnäs-Vika PRO

Medlemsmöte 28 maj 2021

Personer framför träd
Sigvardz orkester. Foto: Jörgen Jonsson.

Sigvardz orkester. Foto: Jörgen Jonsson.

Medlemsmöte i Vika 28 maj 2021

Trivsam dag med PRO Korsnäs-Vika!

Drygt 40 personer hade hörsammat PRO Korsnäs-Vikas inbjudan till medlemsmöte, vårens sista. Mötet hölls utomhus i Vika sockenstugas trädgård. Vädrets makter visade sig, efter en kall och regnig period, från sin bästa sida med strålande sol och försommarväder.

Ordförande Ulla Persson öppnade mötet genom att hälsa alla välkomna. Hon presenterade styrelsen och berättade om eftermiddagens program samt de utomhusaktiviteter som pågår och som planeras. Medlemmarna uppmanas att komma med egna förslag. På grund av coronapandemin har månadsmöten och inomhusaktiviter samt resor legat på is.

Charlotte Örtengren från Vika hembygdsförening var inbjuden till mötet. Hon berättade om föreningen, dess historia och verksamhet. Föreningen bildades 1925 och fick år 1930 Bergsmansgården i gåva. Bergsmangården står i centrum för föreningen. Medlemmarna ger själva förslag på aktiviteter. Bergsmansgården som blev världsarv år 2001 är öppen för allmänheten. Föreningen har en egen tidskrift, Slagan, där man kan hitta mer information.

Därefter underhölls medlemmarna av Sigvardz orkester som bjöd på gamla örhängen och nyare låtar i både musik och sång. Under pausen serverades kaffe med dopp i den fina trädgården. För den som så önskade stod kyrkan öppen. Efter kaffet fanns möjlighet att köpa lotter. Sigvardz orkester fortsatte att spela efter pausen.

Det blev en trevlig eftermiddag som, efter en för många lång social isolering, blev extra uppskattad.

Ingegerd Blom sekreterare

Mötesdeltagare i trädgården utanför Vika församlingshem.

Mötesdeltagare i trädgården utanför Vika församlingshem. Foto: Jörgen Jonsson.

Deltagarna njuter av det fina vädret. Foto: Jörgen Jonsson.

Deltagarna njuter av det fina vädret. Foto: Jörgen Jonsson.

Information från Vika-Hosjö hembygdsförening. Foto: Jörgen Jonsson.

Information från Vika-Hosjö hembygdsförening. Foto: Jörgen Jonsson.