Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Korsnäs-Vika PRO

Jubileumsfest 26 september 2014

Deltagare vid 60-årsjubiléet.

Deltagare vid 60-årsjubiléet.

150 medlemmar firade föreningens 60-årsjubileum på Dalasalen i Falun den 26 september 2014.

Falu Evergreen.

Falu Evergreen.

Korsnäs-Vika PRO bildades 1 september 1954 och föreningen höll 60-årsjubileum på Dalasalen i Falun den 26 september.

Anders Werner, tidigare ordförande och nu jubileumsgeneral, berättade lite om år 1954, året då skid-VM hölls i Falun, mjölken förpackades i tetrapak och beslut om motbokens avskaffande togs.

Ordföranden Jan Berglund gjorde en liten återblick genom tiderna. Han läste upp protokollet från det första mötet. Då hette föreningen Korsnäs-Vika pensionärsförening och årsavgiften fastställdes till 2 kr.

Föreningen har under de 60 åren haft nio ordföranden. Valfrid Axelsson, som var den förste, är också den som suttit längst. Han var ordförande i femton år. Lars Toresbo var inte mycket sämre. Han var ordförande i fjorton år. Övriga som varit ordförande är John Dahlberg, Åke Carlsson, Oskar Asplund, Alvar Sundvik, Mats Brodin, Anders Werner samt nuvarande ordföranden Jan Berglund.

De 150 personer som deltog i firandet serverades en mycket god trerättersmiddag med skagenbakelse, helstekt fläskfilé med kantarellsås och rotsaksgratäng och vaniljpannacotta med färska bär.

Falu Evergreen underhöll och då jubileet hölls på regementsområdet passade det bra att de spelade både ”Min soldat” och ”American patrol”. Hans Thors spelade och sjöng ”Besame mucho” med den äran. Han berättade också att de håller på att förnya sin repertoar och att de snart är inne i hårdrocksåldern. Det var en uppskattad konsert som avslutades med låten ” Vi möts igen.”

Lars Östlund representerade PRO-distriktet och lämnade en jubileumsgåva i form av en kursvecka på PRO:s folkhögskola i Gysinge för en person. Göran Lindholm, ordförande i samorganisationen, överlämnade blommor och gåvor från övriga PRO-föreningar inom Falu-distriktet. Gåvorna bestod enligt föreningens önskemål av bidrag till Riastugans verksamhet.

P-O Olsson erhöll förtjänsttecken för sitt arbete som sekreterare och medlemsansvarig inom styrelsen under drygt fem år.

Alla deltagare erhöll en lott vid ankomst och jubileet avslutades med dragning av dessa. Vinnarna kunde gå hem med fruktkorgar, hemvävd matta, kuddar, blommor och trippellotter. Vinsterna var skänkta av ICA Maxi, Blomsterriket och även av medlemmar inom föreningen.

Det blev en trevlig eftermiddag för alla som deltog i firandet och ordföranden avslutade med att hälsa välkommen till kommande möte den 24 oktober.