Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Lysekil

Falkenbergsrevyn

Resan till Falkenbergsrevyn med Lysekils PRO den 14 februari 2020

Snart börjar dagens förställning av Falkenbergsrevyn

Snart börjar dagens förställning av Falkenbergsrevyn

Deltagare på restaurang Beluga före revyn

Deltagare på restaurang Beluga före revyn

På Alla Hjärtans Dag, den 14/2, gjorde Lysekils PRO ännu en resa till Falkenbergsrevyn.

Det var 55 glada pensionärer som åkte med på denna resa. Bussen åkte direkt till Falkenberg och restaurang Belugia, där mat och plats var beställda till samtliga. Det var lite trångt och tog lite tid innan alla hade fått plats, mycket beroende på, att det var ytterligare en busslast med folk, som hade beställt mat och plats på samma ställe och förmodligen också skulle till revyn.

Maten som var beställd var vildsvinskarré, rotfruktsgratäng och coleslaw. Rotfruktsgratängen var ersatt av potatisgratäng men det gjorde inte så mycket, för de flesta var nöjda och tyckte maten smakade bra. Kaffe på maten serverades också. När alla var mätta och belåtna styrdes stegen mot stadsteatern, som bara ligger att par hundra meter från restaurangen.

Efter att ha lämnat in ytterkläderna och stått i kö en stund var det dags att gå in och sätta sig och ta del av allt som serverades, sång, musik, dans och sketcher, som tog upp händelser från verkliga livet, hur det kan vara i väntrummet på vårdcentralen, hur det ibland är när man ringer till något företag eller någon institution, samtal hos frisören, klimatfrågor, bensinupproret, semesterfirare, skandalen i Swedbank mm. Allt sagt med en spets och en ”knorr” som framkallade många, glada skratt. En 20 minuters paus gjorde att man kunde sträcka på benen och få sig något till livs, något att dricka, kanske lite snacks eller något annat. Teatern fort-satte efter pausen och höll på till kl. 18.

När revyn var slut tog bussen oss tillbaka till Lysekil. Inget stopp gjordes på vägen. Vi kom med 20.40-färjan och var glada att resan hade gått bra och att alla kände sig glada och upprymda efter en trevlig dag med många skratt.

Text: Karin Evling
Foto: KåGe Mattsson

Fler deltagare på restaurang Beluga

Fler deltagare på restaurang Beluga