Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Själevad

2021

Här kan du se resor som vi gjort under 2021

Resan söderut mot Höga Kusten

Äntligen, som vi längtat efter att få träffas, prata med varandra och resa. Lindströms buss tog oss med på en innehållsrik och spännande resa som trots dis och dimma blev en förväntansfull dag. Bussen blev snabbt full och alla 48 resenärer var på glatt humör när vi startade 08.30 tisdagen den 2 november från ICA i Själevad. Under resans gång berättade Gudrun Tolvers om vad vi skulle få uppleva och Rolf Lindström rattade som vanligt bussen med säker hand.

Resan gick söderut mot Härnösands Bilmuseum som är Sveriges största bilmuseum och ägaren Calle Lundkvist hälsade oss välkommen, och berättade om museet som startade 2015 och har idag 250 olika bilar. Det fanns mycket annat också, barbiedockor, mobiltelefoner, barnvagnar, motorcyklar och det måste upplevas för det går inte att beskrivas.

Med vår medverkan så hade det varit över 20 000 besökare denna sommar, men nu hade de stängt för säsongen för allmänheten. Alla bilar var presenterade med årtal och var de kom ifrån. Bilarna från öststatsländerna var lite speciella.

Vi åkte så vidare till Björkuddens hotell där vi fick en god fisklunch och färden gick därefter vidare till Mjälloms Tunnbröds delikates butik. Vi fick där en inblick i dess historia och kunde handla i butiken.

Sista stoppet blev på Höga Kustens Naturrum, där blev vi uppdelade på två grupper och Anna Carleman som är föreståndare där, berättade om vårt Världsarv om hur havet har spolat rent Skulebergets topp och den har bevarats som en jordkalott. Skuleberget höjer sej med åtta millimeter varje år. Hon berättade med sådan inlevelse att alla blev mycket fascinerad av hennes berättelse om naturens förändring.

Vi tackade de som har medverkat att vi kunde åka på denna resa och alla var mycket nöjda. Vår nya reseansvarig i PRO Själevad, Ulla-Britt Jonsson berättade om nästa resa till Mittrevyn i Härnösand i januari. Ulla Jonsson, vår tidigare reseansvarig tackade för sej och önskade Ulla-Britt lycka till.

Ingång till Museet

Calle hälsar välkommen

Den häftigaste bilen på museet.

Möjligen den första husbilen.

Motorcyklar

Lunch på Björkuddens hotell

Rolf och Gudrun från Lindströms buss.

Anna beskriver vad världsarvet är

Dis och dimma följde oss hela dagen.