Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Örnsköldsvik

Verksamhetsberättelse

2022


VERKSAMHETSBERÄTTELSE

2022

PRO Örnsköldsvik

Årsmöte Pingstkyrkan Örnsköldsvik onsdagen den 21 februari 2023.

Tid: 13:00

Förslag till dagordning

  • 1. Mötets öppnande
  • 2. Fråga om årsmötets behöriga utlysning
  • 3. Fastställande av dagordning
  • 4. Parentation
  • 5. Val av presidium:
  1. Ordförande
  2. Sekreterare
  3. Två justerare
  4. Två rösträknare
  • 6. Styrelsens berättelse
  • 7. Ekonomisk berättelse
  • 8. Revisorernas berättelse
  • 9. Beslut om ansvarsfrihet
  • 10. Val:
  1. Sekreterare 2 år (nuvarande Benka Forsberg, AVGÅR)
  2. Kassör 2 år (nuvarande Elsy Sjöberg)
  3. 1 ledamot 2 år (nuvarande Anitha Olsson)
  4. 1 ledamot 2 år (nuvarande Britt Thunberg)
  5. 1 revisor 2 år (nuvarande PG Forslund)
  6. 1 revisor 1 år (nuvarande Margit Söderström)
  7. Val av valberedning 1 år (nuvarande Ivar Svensson (sammankallande) Liljana Widén och Christer Sonidsson
  • 11. Avtackningar
  • 12. Årsmötets avslutning

Verksamhetsberättelse för år 2022

Styrelsen för PRO Örnsköldsvik ansluten till PRO Riksorganisation avger härmed följande redogörelse för verksamheten 1 januari – 31 december 2022.

Styrelsens sammansättning

Ordförande Lage Dahlquist

Vice ordförande Anitha Olsson

Sekreterare Benka Forsberg

Kassör Elsy Sjöberg

Studieorganisatör Lars Dahlqvist

Ledamot Marika Palmqvist

Trivselgruppen Britt Thunberg

Representation

Under verksamhetsåret har vi haft 9 protokollförda styrelsemöten och 7 medlemsmöten förutom årsmöte. Föreningen har representanter vid Distriktets, Samorganisationen och ABF:s årsmöten.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är stabil. Vi hänvisar till bifogad balans och resultaträkning. Styrelsen föreslår att årets resultat balanseras i ny räkning.

Föreningens medlemsantal

Vid årets slut var antalet medlemmar 637 st.

Avlidna medlemmar

Under året har 27 medlemmar avlidit. Vi minns våra medlemmar som lämnat oss.

Mötesverksamhet 2022.

Januari. Medlemsmötet blev inställt på grund av coronapandemin.

Februari. Ett hundratal medlemmar kom till medlemsmötet den 23 februari. Denna månad var det som brukligt årsmöte. PG Forslund blev vald till mötesordförande. Helena Andersson och Jens Hjalmarsson från Överförmyndarenheten besökte oss och berättade om det stora behov som finns av godmanskap. Stefan Lindeborg underhöll oss med visor och gitarrspel.

Mars. Den 16 mars inbjöds det till pubkväll på restaurang Il Romanos på Sjögatan. Patrik Forslund och Fredrik Forsberg spelade och sjöng hela kvällen och det serverades en god varmrätt, kaffe och kaka. En riktigt trevlig kväll tyckte den fullsatta lokalen,

Medlemsmötet hölls den 23 mars då Kent Sundberg från Sollefteå stod för underhållningen med många sköna och härliga låtar som han spelade och sjöng. Lars Dahlqvist höll ett intressant föredrag om Ryssland och Ukraina.

Den 28 mars anordnades en dag ute i det fria vid Höglandssjön. En strålande vinterdag med ett 40-tal medlemmar promenerande med tipsfrågor och vid grillplatsen serverades gott fika.

April. Den 27 april hälsades ett 80-tal medlemmar välkomna av vice ordförande Anitha Olsson. Andreas Nilsson, den cowboyspelande trubaduren från Butsjöböle bjöd på många sköna visor och sånger. Den alltid duktiga köksgruppen bjöd som vanligt på goda smörgåsar, kaka och kaffe.

Maj. Föreningen hade våravslutning den 25 maj. Los Pangsjos svängde loss med ”Guitarr boogie” och Shadows berömda låt ”Apache”. Lena Edblom som är fil. dr. i arkeologi berättade om sitt engagemang för Gene Fornby. Som alltid bjöds på gott fika.

Augusti. Den 31 augusti var det åter dags att träffas igen efter sommaruppehållet. Underhållningsduon BEA var gäster och rev i gång med många kända låtar som ”California blue”, ”Dear one”, Jerry Williams ”I wanna dance with you” och en hel del annat. Rolf Grundström från Röda Korset kom och berättade att de söker volontärer som kan hjälpa till med deras behjärtansvärda arbete.

September. Den 22 september anordnades åter igen en mycket trevlig pubkväll. Dessa pubkvällar är mycket populära, alltid fullsatt, god mat och trevligt umgänge. BEA med Benka Forsberg och Anders Olsson stod för underhållningen och det dröjde inte länge förrän det dansades för fullt i restaurangen Il Romanos.

Medlemsmötet hölls den 28 september och samlade ett 70-tal medlemmar. Christer Jonasson, den kände sportprofilen från Sveriges Radio var inbjuden och berättade många intressanta anekdoter och historier om sitt liv på radion.

Oktober. Detta möte var höstmöte där kassör Elsy Sjöberg presenterade budget och verksamhetsplan för år 2023. De 80-tal medlemmar som hade samlats godkände budget och verksamhetsplan. Lars Dahlqvist gjorde en marknadsundersökning bland medlemmarna där han hade en hel del frågor, t.ex. hur många har varit med i pro mer än 10 år, mindre än 5 år, hur många som var på ett första medlemsmöte, vilka har en läsplatta, dator, mobiltelefon och en hel del andra frågor för att få fram ett procenttal. Allan och Larzarna stod för underhållningen vid detta möte. Köksgruppen bjöd på goda smörgåsar, kaffe och kaka.

November. Inget medlemsmöte i november då julavslutningen blev den 7 december.

December. En mycket trevlig julavslutning blev det med glögg vid borden, det serverades en god jultallrik, underhållning av BEA, gott fika till kaffet, ja en härlig julstämning med Lucia och tärnor som sjöng vackert. Hela 127 personer hade samlats denna dag.

Boule

Under sommarhalvåret har det spelats boule på Skyttis varje måndag och torsdag. Det har varit mycket bra uppslutning hos medlemmarna. Nämnas kan att PRO Ö-vik blev trea detta år också i kommunserien. Under vinterhalvåret har det spelats boule inomhus i Församlingshemmet.

Kjell Hansson, Anna-Märta Lorentzon

Resor

De resor som PRO Ö-vik har arrangerat under året är resor till Sara kulturhus i Skellefteå, Mittrevyn i Härnösand och dagsresor till Wasa i Finland och Formstråket i Västerbotten.

Lage Dahlquist

Vävstugan

Vävstugan som är belägen på Örnsköldsgatan 3 B har haft öppet måndagar-torsdagar. 8 väverskor har trivts tillsammans och fler är välkomna att vara med.

Britt Thunberg

Tennis på studs

Ett lättsamt spel har bedrivits som kallas ”Tennis på studs” i Mattsborgen tennishall. 16–20 pensionärer har träffats varje tisdag kl. 10:30 och spelat med kort racket och skumgummiboll. En mycket trevlig samvaro som börjat med fika och sedan tennisspel en timme.

Lage Dahlquist

Slutord

Styrelsen tackar alla förtroendevalda och andra medlemmar för allt arbete som lagts ner på vår förening under året. Vi tar gärna emot förslag på förbättringar för att alla ska trivas i vår förening.

Lage Dahlquist Anitha Olsson Elsy Sjöberg

Ordförande Vice ordförande Kassör

Bengt-Evert Forsberg Lars Dahlqvist Marika Palmqvist

Sekreterare Studieorganisatör Ledamot

Britt Thunberg,

Ledamot Trivselgruppen