Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Bjästa

ÅRSMÖTE - PRO BJÄSTA

2020-02-26 kl. 13:00, Entrébyggnaden

Protokoll
Ordförande Christer Nyberg hälsade medlemmarna i PRO Bjästa välkomna till det 67:e årsmötet.Samt välkomnade Sara Karlsson som ska sjunga för oss, Robin Hörnkvist ska sälja biljetter till Äldregalan, och till två nya medlemmar Ingrid Sandin och Monika Vestberg.

Ett speciellt uppmärksammande av de 16 glada medlemmar som under året fyller 80 resp. 4 som fyller 90 år – de sistnämnda är ett nytt beslut. Var och en ombads att ställa sig upp och fick en röd ros av ”Murre” och Ulla. Christer utbringade ett fyrfaldigt leve för jubilarerna som följdes av rungande applåder.

Därefter försökte vi samla oss en stund inför parentationen, Sara sjöng psalmen Tro. Prästen Tommy Kronkvist tände ett ljus och inledde sin betraktelse med en tyst minut över de 13 avlidna. Slutligen sjöng vi psalmen Härlig är jorden.

§ 1 Mötets öppnande
Christer Nyberg förklarade mötet öppnat.

§ 2 Fastställande av dagordning
Dagordningen och övriga årsmöteshandlingar fastställdes.

§ 3 Parentation se ovan.

§ 4 Mötets utlysande
Har skett 14 dagar innan årsmötet med annons i tidningen och på PROs anslagstavla på ICA samt finns i medlemshäftet. Utlysandet godkändes.

Karin Häggström informerade om kommande resor:

  • 23/3 Kryssning till Åland från Stockholm, 580:-
  • 2/6 Protest demonstration i Stockholm med kryssning till Åland, 650:-
  • 16/8 Till Gotland 5 dgr. 5.450:- Anmälningsblanketter fanns utlagda.

Inbjudan till Festmåltiden som serverades av vuxenelever från Parkskolan och bestod av Tjälknöl i tunna skivor med blåbärssås och gratäng av potatis, jordärtskocka och cocktailtomater vackert upplagt. Desserten var Pannacotta, blåbär strösslad med rostad rågkross och en god kopp kaffe till. Härligt gott!!

§ 5 Val av presidium
Ordförande: Ronny Sjögren och sekreterare Marie-Louise Andstedt.

Ronny tackade för förtroende och passade på att fråga om någon visste vad för flagga hans slips hade, det fick vi fundera över till kaffet och övergick till möteshandlingen.

§ 6 Val av tidningsreferent
Anders Nordin

§ 7 Val av justerare
Britta Svensson
Carina Lindgren Nyberg

§ 8 Verksamhetsberättelsen
Lästes upp av mötesordförande, men slutordet i berättelsen lästes av Christer Nyberg som också ville visa styrelsen sin uppskattning genom att ge dem vardera en vacker ros. Samt till Jan-Erik Persson som sitter som adjungerad i styrelsen och ordnar all vår underhållning. Berättelsen godkändes och lades till handlingarna.

§ 9 Ekonomisk berättelse
Kassör Marie Eriksson redogjorde för posterna.
Resultat 47.973:-
Årsmötet beslutade att de tagit del av rapporten.

§ 10 Revisionsberättelse
Lästes upp av ordf. och godkändes.

§ 11 Ansvarsfrihet
Mötet fastställde resultatet samt godkände att överskottet disponeras enligt balansräkningen och överförs i ny räkning i enighet med revisorernas rapport

Mötet beslutade att Styrelsen beviljades ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2019.

§ 12 Kostnadsersättningar
11.900:- för 2019 fastställdes och fördelas oförändrat som tidigare inom styrelsen för år 2020, godkändes.

§ 13 Val av styrelse
Ordförande, sekreterare, fyra ledamöter och två ersättare.

§ 13a Val av ordförande 1 år
Christer Nyberg omval

§ 14 Val av sekreterare 2 år
Britt Nordin omval

§ 15 Val av 4 st. ledamöter 2 år
Karin Häggström omval
Birgitta Westin omval
Ulla Wallmark nyval
Lisbeth Winter omval

§ 16 Val av 2 st. ersättare 1 år

Elisabeth Norén omval
Karin Lindell nyval

§ 17 Val av 1 st revisor 2 år
Arne Westin omval

§ 18 Val av 1 st. revisorsersättare 1 år
Sten Westman omval

§ 19 Val av 5 st. i kökskommittén 1 år
Karin Häggström omval
Birgitta Westin omval
Lena Lindmark omval
Åke Nordin omval
Kent Kjellsson omval

§ 20 Val av resekommitté 2 st 1 år
Karin Häggström omval
Birgitta Westin omval

§ 21 Val av ansvarig för Träffpunkten 1 år
Birgitta Olsson omval

§ 22 Val av valberedning 3 st. 1 år
Hans Näslund omval
Carina Lindgren Nyberg omval
Arne Pettersson omval

§ 23 Övriga frågor
Christer Nyberg tackade Ronny Sjögren och övertog mikrofonen och bad Parkskolans Komvuxelever som arbetat i köket och serverat oss, att komma fram till scenen. Christer berömde dem för den goda maten och allt vad de gjort för oss, och hoppades att vi fick återkomma.

Ledaren för gruppen tackade för att de fått komma år efter år till oss och berättade att dessa elever som går sin yrkesutbildning aldrig varit här förut. De hade gjort all maten i går, och här i dag förberett varmrätten och desserten, och hoppades att det smakat gott. Det intygades av alla glada tillrop och varma applåder.

Christer fortsatte med att tala om Friskvårdskorten för 2019 som nu inlämnats in till Marie. En lottdragning om tre vinnare förrättades: de ”lyckliga” blev Hjördis Gårding, Ulla de Wahl och Karin Vinter Hedenskog

Sedan en uppmaning att köpa biljetter till Musikcaféet den 23 april, styrelsen har fått 10 st. var att sälja, kostar 150:-. det är Holmstens Trio bl.a. som kommer.

Tulpaner till Kökskommittén som fick var sin bukett, samt till prästen Tommy Kronkvist som tackades för en föredömlig parentation.

Även till presidiet Ronny och Marie-Louise samt till valberedningen som är de viktigaste av alla - Hasse, Carina och Arne.

En fråga ställdes: varför det inte annonseras i tidningen 7, en prisfråga svarade Christer. Men det är på gång att anlita Ö/A Helgtidningen som kommer var 14:e dag. Dessutom annonseras alla möten på anslags-tavlan på ICA, samt att datum för möten finns i medlemshäftet.

§ 24 Avtackningar

Förtjänsttecken tilldelas personer som arbetat i styrelsen och andra viktiga funktioner: i år Birgitta Westin och Anders Nordin som fick sina tecken och applåderades.

§ 25 Nästa Möte 25 mars

Bl.a. med underhållning av Annica Winhagen.

§ 26 Årsmötets avslutning

Mötesordförande Ronny Sjögren förklarade årsmötet avslutat och åter- kom om någon visste vad flaggan på slipsen betydde, han talade då om att det var Kalmars Unionsflagga, och tackade för sig.