Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

En kvinna med grått hår sitter och skriver på en laptop.

Äldre digitala vardag måste bli enklare. Därför får nu andra fri tillgång till PRO:s stora medlemsundersökning om internetvanor. Foto: Mostphotos.

Kategorier:
Aktuellt
Publicerad:

PRO delar data om hur pensionärer använder internet

Nu kan myndigheter och företag ta del av hur pensionärer använder internet. PRO hoppas att det ska leda till bättre produkter och tjänster.

Det mesta i vardagen digitaliseras i Sverige. I många fall fungerar det bra – men många pensionärer tycker att de digitala tjänsterna är krångliga.

Det framkommer i den stora undersökningen ”Så använder äldre internet” som PRO genomförde tillsammans med Begripsam 2022-2023. Cirka 15 000 pensionärer svarade då på frågor om hur de använder internet, digitala tjänster och produkter.

Nu delar PRO svaren från undersökningen som öppna data. Det innebär att alla myndigheter, företag, kommuner, regioner och organisationer får tillgång till uppgifter om hur pensionärer i Sverige använder digitala produkter och tjänster.

Syftet med att dela datan är att PRO vill ge beslutsfattare, strateger, utvecklare och designers en möjlighet att använda den i sitt arbete.

–Pensionärerna vill helt enkelt bidra med ökad kunskap om äldre användares perspektiv, säger Cecilia Parkert, projektledare på PRO.

Läs mer här: PRO delar öppna data

Text: PRO