Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Ingbo källor

Foto: Malin Björkvik

Kategorier:
Gemenskap & aktiviteter
Publicerad:

Äntligen dags för seniorkollo!

Vi var många som gladde oss åt att få åka till årets seniorkollo, tacksamma att kunna vara tillsammans igen, om än med vissa restriktioner. Rektor Titti Berg hälsade välkommen till Gysinge och gav information inför veckan. Våra nyfikna och positiva deltagare hade som vanligt tre inriktningar att välja mellan: Skapande, Friskvård och hälsa, Natur och Kultur.

Skapande-gruppen höll till i Orangeriet. Där nålfiltade de bland annat äpplen till minne av de många äppelträd som fanns på bruket en gång i tiden. Gruppen jobbade även med decoupage och målade akvarell. Veckan avslutades med en utställning utomhus för övriga deltagare.

De som valt Hälsa och friskvård fick prova på: gymnastik, yoga, qi gong, klassisk balett, boule, vandringar, massage, samt olika dansrytmer. Hur de orkade i värmen var för oss andra en gåta.

Natur och Kulturs deltagare har pratat om allt från valloner och smeders vardag till nedre Dalälvens unika utformning och höga naturvärden. Besök vid järnvägsbroarna, Ingbo källor och Åsbyvallen har ingått i deras program under veckan.

De gemensamma aktiviteterna har varit en bruksvandring på måndagen och den traditionella kolbullekvällen vid älven. Nytt för i år var en utflykt till Koversta Gammelby som skolans intresseförening bjöd på, en uppskattad ersättning för Kultur- och Folkhögskolekvällarna som inte kunde genomföras den här gången.

Den goda stämningen har blandats med oro för Herrgårdens framtid. En härlig vecka är över. Låt oss hoppas att PRO Folkhögskola kan hålla seniorkollot i vackra Gysinge även nästa sommar.

/Kajsa Svensson

Text: Kajsa Svensson