Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Dator på skrivbord.

FOTO: Pixabay

Kategorier:
Gemenskap & aktiviteter
Publicerad:

Folksam och PRO samarbetar om medlemsförsäkringar

Folksam och PRO har inlett ett nytt samarbete när det gäller dina medlemsförsäkringar. Från och med den 1 januari välkomnas alla PRO-medlemmar till Folksam för att ta del av försäkringarna Olycksfall 60+, Sjukdom 60+, Medlemsbarn och hemförsäkring till ett förmånligt pris.

Läs mer om dina försäkringar här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vad händer med min olycksfallsförsäkring?

Den olycksfallsförsäkring du idag har i Trygg-Hansa via PRO Försäkringar kommer att upphöra den 1 januari 2021 och flyttas över till Folksam. Du som berörs ska ha fått ett brev från Folksam som beskriver villkoren i den nya olycksfallsförsäkringen.

Om du är nöjd med Folksams försäkringserbjudande, betalar du fakturan som du inom kort kommer att få hemskickad. Vill du inte ha försäkringen, låter du bli att betala fakturan. Folksam kommer inte att skicka någon påminnelse. Om du hellre vill betala med autogiro fyller du i anmälan som du hittar på folksam.se/autogiro.

Varför byter PRO försäkringsbolag för olycksfallsförsäkringen?

Ett skäl är att Trygg-Hansa har sagt upp avtalet med PRO. Ett annat att våra medlemmar och försäkringsinformatörer har efterlyst att alla PRO:s försäkringar ska vara samlade hos ett bolag. Nu samlar vi försäkringarna hos Folksam.

Den nya olycksfallsförsäkringen är dyrare än den gamla, varför?

En förklaring är att den nya medlemsförsäkringen erbjuder bättre villkor i flera avseenden. Exempelvis ger försäkringen högre ersättning vid sjukhusvistelse, högre invaliditetsersättning vid svårare skador och dödsfallsersättning. Kontakta gärna Folksam på telefon 0771-950 950 om du har frågor!

SparLiv-försäkringen försvinner – vad händer med mina pengar nu?

Från och med den 1 januari kommer PRO SparLiv att upphöra. Du kommer att erbjudas att fortsätta med livförsäkringen hos Trygg-Hansa. Av den totala premie du hittills betalat om 233 kronor per månad, kostar livförsäkringen 83 kronor i månaden. Vid frågor om livförsäkringen kontaktar du Trygg-Hansa på 0771–111 110.

Vad gäller kontosparandet i Marginalen bank så kommer det att upphöra från årsskiftet. Kontot och pengarna på kontot tillhör självklart dig och du förfogar själv över de pengar som finns på kontot.

Fler frågor?

Hör gärna av dig till Folksam på telefon 0771-950 950 om du har frågor, eller läs mer om försäkringen på folksam.se/pro. Länk till annan webbplats.

Text: PROriks