Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Distrikt Västerbottens Län

Ordförande konferensen

Onsdagenden 22 november hade PRO distriktet i Västerbottens län inbjudit till lotteri och ordförandekonferens på Hotell Lappland i Lycksele. Under förmiddagen hade Joel Stade från Riksorganisationen en genomgång för ordförarna om pensionssystemet hur det fungerar i dag och hur det tillkom för ett antal år sedan. Under genomgången av pensionssystemet fanns hela tiden möjlighet till frågor från åhörarna och det var åtskilliga frågor som ställdes och besvarades. Vi som deltog kunde konstatera att någonting måste göras för att pensionssystemet ska fungera i framtiden, en gas måste installeras och större avsättning till pensionssystemet.

Då lunchen var inmundigad så kom Per Bergmark från familjens jurist och pratade om vikten av att skriva en framtidsfullmakt och även testamente, även här var det möjligt att under föreläsningen ställa frågor. Många frågor ställdes och de besvarades av en mycket kunnig jurist, jag tror att alla deltagare var nöjda med de här två föreläsningarna.

Det sista passet för ordförarna var information om PROs skrap lotteri och vikten av att sälja lotter. Johnny Löfstrand som är PRO ansvariga för lotteriet höll ett mycket an garagerat anförande om vikten av att sälja lotter.

De lotteriansvariga i föreningarna hade sin dag i en annan lokal där dom under hela dagen ägnade sig åt lotteriet och dess viktiga funktion.

Avslutningsvis så var det en mycket givande dag då vi all vände kosan hemåt.

Yngve Lindkvist