Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Tärnsjö

Vi sände tomten Julius ut i landet på resa i december 2020, han är ute och reser än...

Men sist i denna långa tråd står nu att läsa att Julius vid midsommar 2023 återkommer som gods i en låda till Tärnsjö!

jul

Här är vårt glada gäng i Tärnsjö, på bilden är delar av PRO Tärnsjö styrelse med, några fattas...

Kategorier:
Gemenskap och aktiviteter
Publicerad:

Tomten Julius resa startade som en julsaga, men har nu utvecklats till en riktig Eriksgata 2020-2023

...det här är berättelsen om tomten Julius som gav sig ut på resa december 2020 för att utforska Sveriges PRO- föreningars olika verksamheter! Nu har resan pågått i över ett år och resan fortsätter...

Julius är nu ute på resa i distrikt och förening i vårt avlånga land! I bild och text nedan kan ni se hans resa och resväg - tryck även på länkar som finns i texter som följer!

Dela gärna inläggen på Facebook och hemsida för viral spridning!

Har ni bilder av hans besök i er förening - sänd dem till oss!

Han har nu varit i Falun över julen 2020 och även nyår där han tagit det lugnt och firat helgerna. Nästa jul firades i Stockholm på PROs högkvarter! Och resan bara fortsätter i god fart med eller utan sin kälke. Se brev, texter och inkomna bilder nedan och kolla hans resväg, vart han är via kartor i länken! Nu senast har han huserat i Stockholm...

Dela i er Facebook!

Etapp 1: Här startar Julius sin resa, Tärnsjö - Hofors Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Etapp 2: Här fortsätter Julius resa från Hofors... Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

jul

Eva Lööf, vår ordförande och tomten Julius. Här tar hon farväl och han får lyckönskningar med på resan!

jul

Julius 2020 på sin eriksgata med full tomtemundering detta ovanliga år

jul

Tomten når sin första destination Östervåla, vår närmasta granne, Curt Fogelin, ordförande tar emot, flankerad av Eva lööf och tomtens ägare Ulrik Asp, som överlämnar Julius för lyckosam resa.

jul

Här når tomten PRO i Tierp

jul

PRO Västland

jul

PRO Älvkarleby

Resrutt på Google Maps som uppdateras på Facebook när nytt resmål rapporterats
Adress PRO Tärnsjö på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här är Julius resa, etapp ett (1)

jul

Här är Julius resa, etapp två (2)

jul

Resan så här långt har gått från Tärnsjö vidare till Östervåla > Tierp > Karlholmsbruk > Älvkarleby > Bomhus > PRO Gävle Ettan > Forsbacka > Sandviken > Hofors > Falun > Husby...
Längre ner ser du resvägen som följer...

jul

Hej står det som hälsning till kortet!
Nu har vi sagt Hej-då till Julius och han har åkt vidare till PRO Bomhus.
Hälsningar Roland

jul

Hej från PRO Gävle Ettan!
Julius har nu varit hos oss och kommer att hälsa på hos PRO Forsbacka i eftermiddag.
Mvh Inger Nordmark

jul

Hej PRO Tärnsjö!

I dag kom Julius på besök till PRO i Forsbacka! Han var rätt så trött så han kommer att stanna här över helgen men åker sannolikt till Sandviken på måndag !!

Ha det så bra i Tärnsjö och tack för en kul ide´!!

God Jul önskar vi!

/ Anette Viktorsson

jul

Här kommer en liten hälsning från mig, Julius som precis anlänt till Valhalla och PRO Sandviken. Jag blev mottagen av Lisa och Marianne som jobbar här på Valhalla. Det ska bli kul att få vara med dom ett tag. Nu kom också Siri och Gun-Britt in. Gun-Britt som är kassör och Siri som studieorganisatör. Hoppas dom tar en bild så ni får se hur fint och bra vi har det!

Må så gott hemma i Tärnsjö, vi ses snart när reskassan blivit tom, men än räcker pengarna långt!

God Jul och Gott Nytt År! Önskar vi från PRO Sandviken!

jul

Enligt uppgift så minglade Julius runt på torget i Hofors med regionens PRO-are den gångna helgen, men några bilder på det har vi ännu inte sett som bevisar att detta skett!

jul

Nu har Julius kommit till Falun - här är hälsning och bildbevis!

Leif Berglund, Falun säger

Hej på er i Tärnsjö!

Jo då Julius har anlänt till Falun och han kommer att tillbringa julen på Lugnets riksskidstadion. Han kommer att ta det lugnt, inte tävla. Han kommer att tillbringa dagarna i en husvagn på Lugnets camping. Några bilder finns inte än men det kanske kommer. Han är i alla fall i goda händer och önskar er alla GOD JUL och GOTT NYTT ÅR

mvh//Leif B

(Vi lånade en bild från en fansida i Falun som Julius ordnat.)

jul

Här kommer en bild på tomten Julius när han campar på Lugnet.

God fortsättning på julen!

//Leif B

jul

Jag är, som synes, fortfarande kvar på Lugnet i Falun. Här har jag det bra och jag blir kvar några dagar till. Sedan får vi se vart det bär hän, men jag önskar alla en god fortsättning på helgen!

//Leif B

Julius nyår

Nu spänner Julius musklerna för ytterligare färd, denna tripp kommer han att komma lite närmare oss. Här kommer även två till bilder från Falun, tack.

Leif Berglund skriver:
Nu har Julius också sett Stora Stöten och på onsdag/torsdag (beroende på väglag) reser han vidare till PRO Husby.

julius
julius

Husby 2021-01-17

Jultomten Julius

PRO Tärnsjö i Heby kommun skickade ut en "vandringstomte" vid namn Julius, som under en dryg månad rest runt mellan olika PRO föreningar. På bilden ser man när han anländer från Falun till PRO Husby med bistånd från Faluns ordförande Leif Berglund

J1

Hej på Er!
Har nöjet att meddela att Julius vilar upp sig hos oss i PRO By-Horndal just nu. Till Helgen hoppas vi att han kan fortsätta sin färd upp till PRO Malung.

Mvh PRO By-Horndal

Håkan Bengtsson, ordförande

feb

Här ser du Julius fortsatta resa under (jul) 2021!

Hej PRO Tärnsjö!
Julius är på besök hos oss i PRO Halland just nu och har varit med på vårt första fysiska styrelse möte efter pandemin . Efter mötet i Varberg avslutade vi med att äta havskräftor. Hoppas Julius tyckte det var trevligt.
Många vänliga hälsningarfrånPRO Hallands Distriktetg.m. v.ordf Gun Yström

ss

.

js21

Här följer Julius fortsatta eskapader i vårt land! Nu har han passerat Göteborg och når strax Uddevalla, se resväg och sträcka, han har nu varit på resväg med bil i 1.789,85 km!
Här ser du resvägen i en länk och med en karta! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Här är senaste rapporten! Han är nu i Kristianstad och besöker PRO.s förening centralt där, för att sedan under december åka till Stockholm och närvara vid riksfinalen av PRO-vetarna.

julius2021dec

Hej PRO Tärnsjö!

Bättre sent än aldrig, eller hur? Jag har glömt att meddela att er tomte sedan den 21 oktober är på semester i Kristianstad!

PRO Kristianstad hade ett lag som deltog i regionfinalen av PRO-vetarna i Eldsberga (söder om Halmstad) tillsammans med fyra andra lag från Blekinge, Halland, Kalmar och Kronoberg den dagen. Glädjande nog vann vi och som bonus fick vi ta med oss tomten hem. Tanken är nu att vi ska ta med honom upp till Stockholm på riksfinalen den 9 december. Kanske överlämnar vi honom till det segrande laget där eller också får han semestra på riksorganisationens kansli. Vi hoppas i alla fall att han är stolt över att få vara med i så begåvade sammanhang och att han blir väl omhändertagen på nästa ställe.

Vänliga hälsningar

Vera Gustavsson

Ordförande (och en av deltagarna i laget)

Här är bilden från deras kansli i Kristianstad och deras glada gäng!

J21K

Hej PRO Tärnsjö!

Nu har vi tagit ett foto på tomten tillsammans med några ledamöter i vår festkommitte. Det var de enda personer vi kunde samla med kort varsel. Berättelsen om hur vi fick tomten har jag ju redan skickat.

Vänliga hälsningar

Vera Gustavsson

Resvägen! Här ser du den Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. då Julius åker vidare till PRO.s högkvarter i Stockholm!

j21dec

Här tas Julius emot av personal på PROs huvudkontor

 j21dec

Vad passar väl inte bättre i mellandagarna än att ge liv åt tomten Julius äventyr innan året är över!

Här kommer hans fortsatta äventyr i text och bild!

Efter att vi i PRO Kristianstad fick överta vårdnaden om Julius i samband med södra regionfinalen i PRO-vetarna i den 21 oktober har han tagit det lugnt och vilat upp sig på vår expedition.

Vi hade planerat att ta med honom upp till Stockholm och riksfinalen den 9 december där han skulle få chans att träffa nya PRO-medlemmar och även ett nytt ställe att semestra på.

På grund av det eländiga coronaviruset blev finalen inställd men vi kände ändå ansvaret för att Julius skulle få komma till ett nytt ställe. Vi hade ju ett par övertaliga tågbiljetter och hotellrum så vi två tappra kvinnor tog Julius med oss och reste upp till Stockholm ändå.

Han fick både egen sittplats på tåget och eget hotellrum och han verkade nöjd med det.

Torsdag den 9 december tog vi Julius under armen och tågade genom Gamla stan till PRO:s rikskansli vid Slussplan. Ola Nilsson som skulle bli hans nya fadder, han var inte på plats men Julius blev väldigt väl mottagen av de övriga på kansliet.

Julius pustar nu ut på Olas skrivbord i väntan på nya äventyr och vi i Kristianstad tackar för att vi fått lära känna honom.

//Vera Gustavsson och Agneta Alftén (två tredjedelar av vårt PRO-vetarlag)

j21dec

På grund av omständigheter så fick Julius båden en egen platsbiljett och en egen säng på hotell...

j21dec

Hej PRO Tärnsjö!

Efter att ha suttit i karantän hos PRO:s riksorganisation över jul har Julius nu blivit sugen på att åka ut och resa igen. Han har tröttnat på utsikten över Slussenbygget. Med både munskydd och visir nedpackade i säcken tog han idag tunnelbanan söderut till (YouTube film för att se T-banan) T-bana Skärmarbrink Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Där har Julius flyttat in hos PRO Stockholms län. Ordförande Curre Hansson och kanslichef Annika Lindblad Nieminen tog emot honom med öppna armar. Han planerar att stanna på kansliet ett tag under våren och hälsa på alla PRO:are som besöker kansliet varje vecka. Sen kanske Julius får följa med till någon Stockholmsförening framöver.

Skickar med ett par bilder.

Vänliga hälsningar
Ola Nilsson
SAKKUNNIG HÄLSA, FRISKVÅRD & KONSUMENTPOLITIK

På bilden nedan ser du mötet med ny destination i Julius äventyr!

j-mars22

Bilder efterlyses, att sitta helt själv vid sin säck är tråkigt!

prosthlm22

Än är resan för Julius inte över, var kommande destination är vet ingen. Han har nu varit på resa i över ett år! Lycka till med vidare äventyr, kanske får du hemlängan? Ja du är alltid välkommen hem, men fortsätt gärna din resa...

Så efterlyste vi Julius igen efter någon månads tysnad, var är du!!!

Hej Kansliet och kanslist Annika!

Ni fick tomten från PRO centralt nyligen, där Ola Nilsson överlämnade honom med varm hand.

Med ett löfte att vi skulle få se honom möta olika distrikt i Stockholm som skakade hand med honom, detta har vi inte sett ännu, men startskottet har väl gått? Hoppas jag!
Vi utsändare av tomten Julius, som nu varit på resa över ett år önska få rapport (bildbevis) och även reseberättelser att bifoga hans nu 1,5 års långa Eriksgata som hittills har gått genom hela södra sverige (se alla länkar och kartor i vår story på PRO.se/tarnsjo), nu så centralt så det borde märkas medialt !

Vi gör då vad vi kan för att uppmärksamma PRO och gör det genom vår ständige följeslagare - tomten Julius!

Här är hans blogg och dagbok

https://pro.se/distrikt/distrikt-uppsala-lan/samorganisationer/samorganisation-heby/foreningar/tarnsjo/en-julsaga.html Länk till annan webbplats.

Han dyker även upp på vår Facebook vid nerslag i verkligheten:

https://www.facebook.com/groups/153945655288383/ Länk till annan webbplats.

Mvh Kurt, reseansvarig och webbadministratör, även spårhund som nu...

------------------------------------

Hej Kurt, här är en liten rapport angående tomten Julius:

Julius trivdes så bra på PRO Stockholms läns kansli att han stannade hos oss ett tag och öppnade en Tomteverkstad. Där hjälpte han oss bland annat med att texta plakat och banderoller och fästa dem på käppar, inför distriktets stora kampanj inför valet. Föreningarna runt om länet manifesterar fyra tillfällen vid stationer och andra trafikpunkter för våra frågor: högre pension, en bättre äldreomsorg och en tandvård som vi har råd med. Julius gjorde ett toppenjobb och vi är så glada för hans insats!

Hälsningar

Ragnvi SvärdKommunikatörPRO Stockholms län ragnvi.svard@stockholm.pro.se

ps. Julius säger att han är beredd på att bli forslad vidare till nästa ställe

---------------------------

Men hej du Ragnvi!

Så fint med en rapport, men det vore ju kul med bevis på att Julius varit med om ALLT detta via ett foto, hur ska man annars tro att det är sant!

Mvh Kurt

--------------------------

Hej Kurt, att han är Tomte är väl bevis nog ?

Och en PRO-tomte måste man bara tro på!

Hur som helst, någon sorts trevnad spred han ändå i verkstaden, där han tronade i ett hörn, rund och godmodig medan plakaten tillverkades

Ha det så bra!

Hälsningar

Ragnvi

tj22

Julius, vår tomte är på vårturné i Stockholm!
Men man måste jaga honom för att få rapporter hela tiden! Han har nyligen varit på valturne om man utgår från senaste bilden ovan! Läs mer om hans nu 1,5 år långa resa!

g

Detta är en bild tagen ett halvår senare i Sala

På en hylla står tomten Gilbert som är Julius bror. Han säger att han vill träffa släkten, kom hem Julius!
Läs följande kommunikation med hufudstadens PRO kansli!

-------------------------------------

Här är brevet som skrevs till PRO-avdelningen i Stockholmskansliet!

---

Hej kansliet!

På ren kanslisvenska så är nu en släktträff bokad och Julius bror Gilbert (på bilden) väntar otåligt på sin bror!

Alla i tomtarna i släkten har strax ett stort släktkonvent i Tärnsjö, de flesta är redan på plats för detta årligen återkommande jippo som sker varje midsommar, där vi både vilar inför den kommande julens förberedelser men även har årets genomgång av julen som gått och laddar stort inför december 2023 - för oss börjar det redan att lacka mot jul och den 1:a december firar vi själva jul om allt ska hinnas!

Men vi undrar var Julius är då något svar från honom inte har inkommit på vår kallelse, inbjudan!

Hela släkten kommer att vara på plats, så även Julius måste komma!

Vi har laddat med massor av överbliven årgångsjulmust och vi kommer att ha en massa prassel att prassla med "mossa mossa alla människobarn" från överblivet julpapper, i taket hänger alla överblivna julsnören som finns på vårt centrallager i Tärnsjö och vi har även dekorerat taken med julslingor som behöver ses över inför kommande advent då vi har vår jul!

För på själva julen är vi ju väldigt upptagna som ni förstår!

Så brottom brottom, en röd avgång behöver nu bokas för Julius då alla slädarna är på årlig översyn i vår tomteverkstad!

Men med den medhavda säcken borde en röd avgång till oss inte vara omöjlig att utverka!

Dessa rader framförda med en rödvarm hälsning från Julius reseledare, Kurt Ulander Sala.

Julius kraftiga fördröjning i Stockholm har inneburit att jag både hunnit flytta och byta pensionärssällskap!

----------------------------------------

Svar har inkommit och sänts åter till kansliet från den svenska hufudstaden!

Hej Kurt, jag jobbar på distans och har mejlat ditt brev till de som finns på kansliet i Stockholm. Du kan mejla din adress till info@stockholm.pro.se

Med vänlig hälsning
Ragnvi Svärd

------------------------------------

Hej kansliet!

Enligt Ragnvi så är nu Tomten Julius är på väg till tomtarnas årskonvent i Tärnsjö, posta honom och sänd denna glädjespridare som Gods (stackarn) till oss (han skulle ju fått besöka 10-talet PRO föreningar i Stockholm om allt gått rätt till), men detta med glädje och solsken för andra kanske är svårt i huvudstaden!

Adressen ja:
Ordförande Eva Lööf
Högsbo 131
740 44 Tärnsjö

Med vänlig hälsning
Utsedd resekunsulent för Tomteverkstaden
Kurt Ulander, fd PRO Tärnsjö

Julius långa stopp i huvudstaden Stockholm slutade lyckligt...

De skriver såhär!

Hej!

Då är Tomtens stopp hos oss över och han är nu åter på resande fot, jag bifogar kvitto samt en bild då Tomten när han hjälpte till i verkstaden inför demonstrationerna som PRO genomförde vid tre olika tillfällen utanför Riksdagen.

Vänligen
Efva Gustafsson
Stockholms län
Besöksadress: Renathvägen 2, Johanneshov, 08-411 04 55
www.pro.se/stockholm Länk till annan webbplats.
info@stockholm.pro.se

kj
tj

Vi ger denna respons på det halvårslånga motorstoppet i Stockholm!
Hej!
Tack!
Toppen, starkt gjort av er!
PRO Tärnsjö gm Kurt

Text: Julius på resa julen 2020