Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Kärrtorp
Meny
Kategorier:
Gemenskap och aktiviteter
Publicerad:

Vandra i vår med PRO Kärrtorp

Fyra fredagar i vår är du välkommen till natur- och kulturvandringar. Vi är ute i 2-2 ½ timme och går delvis i kuperad terräng, så vandringarna är inte lämpliga med rullator. Senare följer två kortare vandringar, på jämn mark, med offentlig konst i fokus.

Natur- och kulturvandringar

Vi samlas alltid utanför Kärrtorps tunnelbana kl 9:45. Ta med fika och klä dig efter vädret! Vi åker oftast kollektivt i ena riktningen. Christina leder och guidar vid stopp när vi passerar särskilt intressanta platser. Vi går delvis i kuperad terräng, så de här vandringarna är inte lämpliga med rullator.

  • 15 mars – Gamla Enskede
    Vi börjar med att ta buss 163 kl 9:48 (Obs tiden!) från Kärrtorp till Lindevägen. Under rundturen i Gamla Enskede - Sveriges första planerade trädgårdsstad - kommer vi att se vackra villor, tidiga radhus, parker, slingrande gator och en hel del annat. Vi promenerar hem via Dalen.
  • 22 mars – Sickla
    Vi tar tunnelbanan kl 9:53 till Hammarbyhöjdens södra utgång. Vandringen går ner till Sicklasjön och tillbaka, på olika vägar. Lilla Sickla är bara en av de intressanta platser vi passerar och stannar vid. Promenad hem till Kärrtorp.
  • 5 april – Nackareservatet
    Den här gången börjar promeneraden från Kärrtorp. Vi vandrar mot Söderbysjön i naturen genom det vackra Nackareservatet, delvis på mindre vägar i skogen.
  • 12 april – Ältasjön till Kärrtorp
    Vi samlas som vanligt vid Kärrtorps tunnelbana kl 9:45. Därifrån promenerar vi till busshållplatsen Kärrtorpsvägen, där vi tar buss 816 (riktning Tyresö) kl 10:16 . Vandringen hemåt går via Ältasjön, Klisätra ängar och Brotorp.

Konst och byggnader

Samling vid Kärrtorps tunnelbana kl 9:45. Det här blir kortare vandringar på slät mark, där det går bra att ha rullator. Leif Karlsson leder och guidar.

  • 19 april – till Hammarbyhöjden
  • 26 april – till Björkhagen

Text: Jan Johansson