Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Tumba

Trädgårdsfest den 13 juni 2024

Den årliga traditionen med trädgårdsfest är ett stort projekt!

Detta bildspel visar förberedelserna inför festen, först och främst tältresning dagen innan. Tältet förvaras i källaren och har klarat sig i många år! Det kräver många händer just vid resningen av tältet, en vid varje stödstolpe. Festdagens morgon hämtas bord och stolar i Segersjö Folkets hus och borden dukas. Ett tält för musikerna monteras och gruppen "Oldtimers" kunde komma och soundchecka.

Gästerna anländer tidigt och det blev bråttom att servera entrédrink och att sälja lotter. Det blev mingel och många samtal innan alla kunde hitta en plats inne i tältet. Vid grillen och inne i Seniorhuset kunde man hämta den goda maten och vid borden fanns glädjen i att träffas, äta god mat och lyssna till musiken!

När alla hade ätit sig mätta på den rikliga maten, blev det tipsrunda. Kluriga frågor besvarades och utslagsfrågan fanns med en burk av Ahlgrens bilar. Hur många var de? Svaren lämnades in och man kunde gå in och hämta kaffe och en god kaka till efterrätt. Ordförande Steinar Holmström passade på att berätta om de olika projekt som pågår. En Bostadsgrupp och en grupp för Vård och omsorg arbetar med frågorna med avseende på äldre personer. När musikerna spelade passade festens äldsta gäster på att ta sig en svängom.

Och dagen efter festen är det dags att packa ner tältet igen och bära ner delarna i källaren. Det vore kul om tältet kommer till användning även framöver. Ett år till håller det! De som jobbat fikar en stund efteråt och sammanfattar hur Trädgårdsfesten varit denna gång. Av alla kommentarer styrelsen fått, så är festen till stor belåtenhet! Gästerna vill återkomma även nästa år! Tack alla som varit med och gjort detta möjligt, ingen nämnd och ingen glömd!