Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Distrikt Södermanland

Regionfinal i PROvetartävling

Foto från distriktafinalen 2023 i Bettna

Den 29 augusti var PRO distriktet i Södermanland ansvariga för den mellansvenska regionfinalen i PROvetartävlingen.  Tävlingen genomfördes kl 13,00 på sammanlagt fem platser runt om i landet De tävlande svarar på samma frågor som levererats i förslutna kuvert. Vinnande lag får inbjudan till riksfinalen som går av stapeln
1 november i Stockholm.
I den mellansvenska regionen ingår förutom Södermanland , Stockholms län, Gotland, Östergötland och Jönköpings län. Stockholm och Gotland hade anmält förhinder.
Inledningen av tävlingen var mycket jämn, Jönköpingslän låg i ledning efter tredje frågan, därefter tog Södermanland ledningen och höll den t.o.m. fråga tio.
När den 12:e frågan, som också var den sista , var besvarad hade Jönköping återigen gått upp i ledning och vann därmed tävlingen med 27 poäng mot Södermanlands 26 poäng och Östergötlands tredjeplats på 21 poäng.

Södermanland representerades av PRO Ärla Stenkvista med Tommy Ljungkvist, Lilian Andersson och Lilian Lundin. Med hela 26 poäng kom de på en andraplats endast en poäng efter segrande lag. Se bild nedan.