Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Distrikt Södermanland

Ordförandeträff 2023

Den 27 september hade distriktet kallat till en ordförandeträff med besök av Torsten Born, distriktsordförande i Värmland och ledamot i PRO riks styrelse med medlemsfrågor som särskilt uppdrag.

Torsten Born inspirerar på ordförandeträff

Torsten Born och Inger Jonasson Sjödin

Ordförande Inger Jonasson Sjödin hälsade välkommen till ett 20 tal ordföranden som hade anslutit. Under förmiddagen informerade Laila Rothmaier från IKT kommittén om utbildningar i PRO:s medlemssystem och i hemsidesverktyget, där flera deltagare anser att just hemsidesverktyget är invecklat. Här krävs det ett stort mått av tålamod då det är många detaljer att lägga på minnet. Basutbildningen i data behövs också men bör ske på hemortan kom vi överens om .
Några föreningar berättade om situationen i föreningarn just nu och om medlemsutvecklingen med relativt många nya medlemmar. Nettoresultaten däremot är mindre uppmuntrande.
Lena Blomstrand, distriktets nya försäkringsinformatör berättade om sin bakgrund och sitt nya uppdrag. Lena uppmanade att föreningarna kontaktar henne, hon kommer gärna och informerar om PROförsäkringar på medlemsmöten. Länk till presentation av Lena

Kassör Monica Karlsson informerade om en pågående förhandlning om ett nytt molnbaserat bokföringssystem. Föreningarn kommer att få information när PROriks fattat beslut.

Eftermiddagens gäst Torsten Born, distriktsordförande i Värmland och ledamot i riksorganisationens styrelse med ansvar för medlemsfrågor var inbjuden för att med sin erfarenhet inspirera till förnyelse med syfte att locka 50talisterna att engagera sig i PRO.
Laila som är distriktets medlemsansvariga berättade hur Södermanland har valt att arbeta med medlemsutvecklingen. Det sker i aktivitetskommittén. Målsättningen för kommitten är att sprida information om vikten av medvetet medlemsarbete, men också att komma med konkreta förslag.

Text och foto: Laila Rothmaier