Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Distrikt Södermanland

Foto:Pixabay

Kategorier:
Publicerad:

Säker@digitalt

Sörmlands seniororganisationer (PRO, SPF Seniorerna, SKPF pensionärern, RPG och Vision) samverkar i ett projekt för att göra den digitala världen mer tillgänglig för seniorer. Med finansieringsstöd från Sparbanken Rekarne, Sörmlands Sparbank och Stiftelsen Sparbanken Nya startade projektet hösten 2021 med piloter. Projektet är nu inne i en genomförande fas som beräknas pågå i tre år.

I Eskilstuna kommun har PRO Torshälla , SPF och RPG unde tidig vår genomfört träffar i Torshälla med smartphons  som tema. Vid fem tillfällen (som bestått av 2 timmar *4 tillfällen ) med 6-8 personer per gång har vi gått igenom telefonens funktioner och möjligheter i en lungn och trivsam takt . Flera av deltagaran kommer att träffas till hösten och lära med om datorns vanligaste funktioner.

Internet café har anordnats med tillfälle att komma med egna frågor om den det digitala utbudet. Kommer att pågå hela våren.

Vi tar också upp säkerhetetsfrågor, vad man ska tänka på och ger olika tips.

I Hällbybrunn startar två cirklar (10 timmar med ABF:S studiematerial) i slutet på april/början av maj med fem deltagare per gång. Det blir två cirklar till i senare delen av maj.

I centrala Eskilstuna den 22 mars var det en träff på ABF och den 29 mars bjöd man in till stadsbiblioteketiblioteket där man informerade om bibliotekets digitala utbud ( ex E- böcker).

Här finns en beskrivning av projektet och  dess grupper Word, 5.3 MB. 

Text: Laila Rothmaier