Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Kimstad-Skärkind

Egna resor arkiv 2018

Minnesanteckningar bussresa PRO Kimstad-Skärkind 2018-05-31

Sommarresan 2018 gick norrut och mot Ytterjärna Kulturcentrum. Många glada resenärer steg på vid Greby-kiosken, resten vid pizzerian. Chaufför var Kurt som körde för Kanalbuss, och färden startade programenligt. Vädret bjöd på strålande sol och mycket värme och vi hade turen att åka i en luftkonditionerad buss.

Mary Boholm, som är reseansvarig inom PRO Kimstad-Skärkind, hälsade alla välkomna och informerade i korta drag om besöksmålet och de olika programpunkterna.

Färden gick genom fin natur i försommargrönska och förväntansfulla och glada röster hördes i bussen. Mary passade på att sälja lite lotter och vid tiotiden svängde bussen av mot Järna för kaffepaus. Var ska vi sitta, blir det ståfika? Nejdå, plats fanns i innergården till Järna Kafé. Där, i den sköna skuggan, blev vi serverade gott kaffe med hembakt av vår fenomenala kaffekommitté.

Efter kaffepausen blev vi visade runt på anläggningen. I Kulturhusets konserthall berättade vår guide Sussie om tanken bakom verksamheten och de unika byggnaderna. Varje hus är ett konstverk i sig. Man har skapat unika miljöer genom organiska former, naturliga material, ljus och färg. Verksamheten vilar på antroposofisk grund. Efter en mycket intressant information fortsatte visningen utomhus med besök i den vackra parken med många olika sorters rosor, blommor och buskar.

Nu var det dags för en god lunch med kaffe på maten i Matbygget. Vi fick även tid att strosa omkring i omgivningarna och att besöka butiken Robygge.

Det blev eftermiddag. Vi började styra kosan hemåt. Men först ett besök på Saltå Kvarn för inköp av diverse produkter ur deras sortiment. Vi var hemma i Kimstad vid fyratiden. Mary informerade om aktiviteter under sommaren och tackade vår chaufför Kurt för den fina resan. De som ansvarat för resan tackades med varma applåder.

Vid pennan

Gudrun Larsson