Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Ektorp

Medlemsmötet 9 januari

Den 9:e januari hade vi vårt första medlemsmöte för 2023.
Vi hade bjudit in repr. från Polisen som informerade om de alltmer tilltagande bedrägerierna. Många av dom är kopplade till användandet av Bank-ID där folk luras att lämna ut sin Bank-ID kod. Trots varningar från polis och banker är det ändå en hel del som blir lurade och det är inte bara vi äldre utan även många yngre.
Sedan finns en metod som kallas "handpennings bedrägeri" vid köp på nätet ex.vis Blocket. Säljaren "håller" en vara åt dig mot en mindre summa men när köpet ska avslutas finns varken säljaren, varan eller din betalda handpenning kvar.
Polisen upplever en "lavinartad" ökning av bedrägerier, framför allt med Bank-ID, sedan 2018 och hinner inte utreda alla.
Bankerna lämnar sällan ersättning till de drabbade eftersom du själv är ansvarig för att ditt Bank-ID inte kommer på villovägar.
Det finns dock ett ljus i tunneln. Det finns nu en prejudicerande dom där en bank anmodades att ersätta en kund för dennes bedrägeri förlust.
Polisens uppmaning till oss var: har du blivit lurad , vänd dig inte bara till Polisen utan även till din bank. Och köp inget på nätet mot förskott!