Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Distrikt Östergötland

Aktionsdag 14 mars 2014

Rapport från Aktionsdagen den 14 mars i Östergötland

2014-03-24 Runt om i Östergötland var många PROare engagerade i aktiviteter denna strålande soliga marsdag. Exempelvis i Finspång, Motala och Borensberg delades det ut flygblad. Det bemöttes positivt av både yngre och äldre.

PRO samorganisation i Norrköping arrangerade Aktionsdagen mellan varuhusen Domino och Linden i centrala Norrköping mellan kl. 10.00-15.00. Ett fyrtiotal glada PROare från olika föreningar var under dagen engagerade med att dela ut flygblad. Vår populära tidning PRO Pensionären och cykelsadelskydd delades också ut.
Allt med stor framgång och stor åtgång. Inbjudna politiker från olika partier deltog och svarade på frågor.

PRO samorganisation i Linköping arrangerade en demonstration med efterföljande frågestund med politiker. Demonstrationen tågade från Borggården till Missionskyrkan där politikerutfrågningen skedde. Det var drygt 300 PROare och pensionärer från andra organisationer i demonstrationståget. I Missionskyrkan inledde Bengt Sibbmark PRO riks med en appell om pensioner och skatter. Politikerutfrågningen fyllde Missionskyrkan med drygt 600 deltagare. Sedan blev det utfrågning av både lokalpolitiker och riksdagspolitiker.

Både i Linköping och Norrköping handlade frågorna om pensionärernas skatt, bromsen i pensionssystemet, om behov av varierade boendeformer för äldre, omsorgen samt om vad respektive politiker skall göra för pensionärerna om de vinner valet?

Det var inte några tydliga svar vi fick vid utfrågningarna och inte innehöll de några löften heller.

ETT STORT TACK TILL ALLA SOM DELTOG I AKTIONSDAGEN
RUNT OM I ÖSTERGÖTLAND!

Bilder från Norrköping:

Bilder från Linköping: