Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Herrljunga

Månadsträff 11 dec. 2019

Herrljunga Lucia med tärnor på PRO:s Julavslutnin

Herrljunga Lucia med tärnor 2019 - Text: Harry Nilsson / Foto: Ulla Knutsson

Det var 90 gäster denna eftermiddag som ordf. Margareta Edmundsson hade glädjen att hälsa välkomna till Herrljunga Hotell & Konferens, för att tillsammans vara med på PRO:s traditionella julavslutning. ”Vad härligt att lokalen är full med folk” uttryckte sig Maggan i sin inledning.

Vår egen eminenta PRO-kör inledde Julfesten med ett tiotal nya som gamla låtar, som hör juletiden till samtidigt som vi fick värma oss med lite glögg och pepparkakor. En mycket trevlig inledning på denna eftermiddag.

Sedan var det dags att hugga in på hotellets inbjudande julbord. Man började med ett fantastiskt ”kallt” bord. Med bl.a. 6 olika sorters sill, samt allt övrigt som hör till de kalla julrätterna. Detta fick oss nästan, att redan känna oss mätta. Därpå följde de smakfulla traditionella varma julrätterna, såsom Janssons frestelse, köttbullar, prinskorv, omelett m.m. Sist men inte minst bjöds det även på ett dessertbord, innehållande Ris à la Malta med saftsås, diverse godis samt kaffe med pepparkaka. Med allt detta fick våra smak-lökar full njutning denna eftermiddag.

Foto: Ulla Knutsson

Vinnare av månaden underbara blombukett denna eftermiddag blev Kerstin Davidsson. En blomma blev det även till Sture Sandqvist, som tack för god hjälp med försäljning av många PRO-lotter. En röd ros gavs till personalen som uppskattning och tack.

Avslutningsvis och som guldkant på eftermiddagen, drog Åke Brunngård som sig bör några härliga historier som fick alla att skratta gott och glömma julmaten för en stund - alltid lika trevligt när Åke vill dela med sig på detta sätt. Och så var det dags för Maggan att tacka för den här dagen och önska en
riktigt God Jul samt välkomna alla till nästa månadsmöte
som blir den 8 januari 2020.

Foto: Ulla Knutsson

Herrljungas Lucia Johanna Alm med tärnor
närmade sig därefter i korridoren, vilket innebar
att ljuset släktes och tystnaden lade sej över lokalen.
Ett härligt skönsjungande Luciatåg framförde sin
repertoar på ett alldeles utmärkt sätt. Alltid lika
trevligt att Lucia med sina tärnor kommer till oss
varje år.